Edamame-falafler med haydari

Falafler af edamamebønner – grønne og sunde falafler

Grønne falafler, der er både en fryd for både øje og smagsløg! Farven skyldes edamamebønner, der også sikrer en herlig konsistens og god mæthed på grund af det høje proteinindhold.

Falafler af edamamebønner er nemme at lave – især hvis du har en foodprocessor, der samler ‘farsen’ på ingen tid. Du kan dog også sagtens lave den i en minihakker eller med en stavblender, hvis blot du har lidt mere tålmodighed.

Sprøde falafler rullet i sesamfrø

Jeg ruller mine falafler i sesamfrø, inden de bages i ovnen, hvilket giver en ekstra sprød konsistens og en skøn smag. Du kan også vælge at stege falaflerne på en pande eller at dybstege dem, hvis du vil have den helt autentiske falafelsmag. Det behøves dog slet ikke, så jeg synes lige så godt, man kan spare på frituren.

 

Haydari – cremet dip med ristet peberfrugt

Haydari er en tyrkisk dip med ristede peberfrugter. Måske I kender den fra mellemøstlige butikker og kebab-shops, hvor man finder den ved siden af hummus, oliven og de andre delikatesser.

Haydari med feta

Haydari kan både laves med yoghurt eller feta. Begge dele smager herligt, men skal jeg vælge, foretrækker jeg den mere cremede og fede variant med feta. Lav gerne en stor portion af dippen, for den smager herligt til alt fra grøntsagsstænger til sandwiches.

Edamame-falafler med haydari

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 20 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 500 g pillede edamamebønner fra frost
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. tahin
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g blød feta, fx Puck
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 2 fed hvidløg
  • friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 8 pitabrød
  • ¼ frisk rødkål
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde

HAYDARI

Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern lameller og frø. Bag peberfrugterne i ovnen i 20-30 minutter, indtil skindet bliver sort. Afkøl, og fjern skindet. Blend peberfrugterne sammen med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, æg og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.

SERVERING

Lun pitabrødene. Snit rødkål fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Servér med haydari og edamame-falafler.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du elsker falafler, skal du prøve disse opskrifter:

Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing

Mellemøstlig inspireret menu til 25 personer

Falafelpandekager med myntedressing

Couscoussalat med abrikoser

Falafelpizza med kikærtebund

Find flere opskrifter på mellemøstlig inspireret aftensmad:

Kefta Mkaouara – Lammekødboller og æg i tomatsauce

Blomkålssuppe med dild-olie & dukkah

Linsegryde med tahin & syltet fennikel

Ristede gulerødder med quinoa, dukkah & labne

Humshuka – Shakshuka på bund af hummus

 

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det lyder alt for lækkert! Og jeg elsker edamame. Opskriften kommer med perfekt timing, da mine forældre snart kommer på besøg, og de elsker, når jeg laver, det de kalder, ægte “Birgittemad”. Men i virkeligheden er det bare tyvstjålet “Emmamad” 😉😍
    Tak for opskrift, og god weekend!

    1. Haha 😀 Jeg elsker din kommentar, Birgitte! 🙂
      Håber, du får lavet noget skøn Birgitte/Emma-mad til dem 😉
      God weekend <3

Skriv en kommentar