Sød kartoffel tærte med havregrynsbund

Tærte med søde kartofler og feta

Denne tærte med søde kartofler er nem aftensmad og et rigtigt frokosthit! Jeg elsker at tærter dem med masser af grønt, og de kan jo virkelig varieres i det uendelige, alt efter hvad der er i sæson.

Jeg vil umuligt kunne vælge min favorittærte men denne kommer i hvert fald i top 5! Alt med søde kartofler er et hit i min bog, og det samme gælder feta, det så sammen er det virkelig en sikker vinder.

 

Hvilken tærte er jeres favorit? Del endelig inspiration i kommentarfeltet ♡

 

Vegetar tærte med rodfrugter

Kombinationen af søde kartofler, feta og rosmarin er helt fantastisk, men jeg vil også anbefale dig at prøve opskriften med andre rodfrugter. Rødbede er et oplagt valg, men prøv også pastinak, gulerødder eller almindelige kartofler.

Servér gerne tærten med en grøn salat og måske en lækker fetadip, hvis du har feta til overs.

Rustik galette

Jeg vælger at lave min tærte som en rustik galette, der bages uden tærteform. Både fordi, det ser dekorativt ud, men især fordi, det er super nemt og sparer på opvasken. Når man laver en galette, skal tærtebunden blot blot foldes ind over fyldet, inden den bages i ovnen, så man slipper også for at bruge tid på forbagning. Nemt, pænt og super praktisk 🙂

 

Sød kartoffel tærte med havregrynsbund

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 40 min / i alt 55 min

Ingredienser

GLUTENFRI HAVREGRYNSTÆRTEBUND

  • 250 g finvalsede havregryn*
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 æg, delt i blomme og hvide
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • * kan erstattes af havremel

FYLD

  • 200 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g feta
  • 1 stilk frisk rosmarin

Fremgangsmåde

TÆRTEBUND

Tænd ovnen på 200 grader.

Lav dit eget havremel ved at blende havregryn til helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æggehvide og olie til maskinen, og kør. Hvis du bruger havremel, kan du blande ingredienserne i en skål.

Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.

Rul dejen ud med en kagerulle i et rektangel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade. Gem æggeblommen til pensling.

FYLD

Skræl de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver enten med skarp kniv eller ved hjælp af et mandolinjern. Vend skiverne med olivenolie, og fordel dem over tærtebunden i flere lag. Efterlad cirka 3 cm ud til kanten. Kværn salt og peber over tærtebunden. Smuldr feta over de søde kartofler, og drys med rosmarin. Fold havrebundens sider ved at løfte op i bagepapiret og løfte det ind over fyldet – det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblommen, og gerne drys med en smule havregryn for pynt. Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskriften er udviklet til Femina. Find hele denne uges madplan her

Glutenfri tærtebund af havregryn

Tærtebunden er min glutenfrie havregrynsbund af havregryn. Hvis I ikke har prøvet den endnu, må I virkelig give den et forsøg. Den kan bikses sammen i et snuptag, og så er den rigtig hverdagssund, fyldt med mættende fibre og fuldkorn.

Flere opskrifter på tærte

Prøv flere af mine opskrifter på lækre, sunde tærter til alle årstider:

  1. Tærte med serrano, gedeost og figner
  2. Mexi-tærte med kylling, chorizo og søde kartofler
  3. Tærte med gedeost og karameliserede rødløg
  4. Tærte med græskar, spinat og feta
  5. Boghvede-galette med rødbede, feta og karameliserede rødløg

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar