Hummus – Cremet og autentisk

REKLAME
Hummus

Hummus er en klassisk mellemøstlig dip, der efterhånden også er blevet en klassiker i mange danske hjem. I hvert fald i mit!

Den skønne dip laves på kikærter, der blendes sammen med tahin (sesamsmør), olivenolie, spidskommen, hvidløg og citronsaft. Sammen giver det en cremet dip, der passer til det meste og er svær at holde sig fra.

Hummus

 
Dip til 8 personer
i alt 5 min

Ingredienser

HUMMUS

  • 2 dåser kikærter
  • ½ dl tahin
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • Salt
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

HUMMUS

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Kom kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en blender. Kør maskinen, og tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på nem og autentisk hummus

Hummus er et fast indslag i mit køkken. Det smager fuldstændig fantastisk til nærmest alt og er en skøn og nem måde at snige mere mæthed ind i måltiderne.

Hummus laves af kikærter, der er fyldt med protein og fiber, og når de blendes med tahin og olivenolie med sunde fedtstopper, har du en mættende, sund og fantastisk velsmagende kombination.

Tip til den bedste hummus

For at lave en autentisk og cremet hummus, har jeg tre vigtige tips:

  1. Brug lys tahi
    Jeg vil altid anbefale, at du vælger en lys tahin. Dermed ikke en ristet tahin, som man eksempelvis kan købe fra Urtekram. Din tahin skal gerne være helt cremet, flydende og mild i smagen, før du får den bedste hummus. 
  2. Brug en god blender
    For at få en helt cremet konsistens, skal du bruge en blender med masser af hestekræfter. Det giver et helt andet resultat end at bruge en foodprocessor eller stavblender. Jeg bruger den fra Blendtec (reklamelink).
  3. Smag din hummus til
    Det er super vigtigt, at du sørger for at smage din hummus til. Den skal have en god balance mellem salt, syre (citronsaft) og fedme (olivenolie og tahin) og en mild smag af hvidløg og spidskommen. Tænk over, at du skal kunne smage alle ingredienserne, uden at nogle af dem smager for meget igennem.

Hjemmelavet hummus

Tilsæt farve og grøntsager

Jeg elsker at tilsætte grøntsager til min hummus, da det er skøn måde at snige flere grøntsager indenbords. Og grøntsagerne tilføjer ikke kun mere næring, men også farve og smag, der sikrer variation på tallerkenen.

I dette blogpost deler jeg fem forskellige opskrifter. Se, hvordan du kan lave sunde og farverige varianter af den klassiske mellemøstlige dip.

Video med opskrift på hummus

Opskriften er lavet i samarbejde med Bonduelle, der laver kikærter på dåse, så du slipper for besværet med selv at sætte dem i blød og koge dem.

Bonduelle har startet kanalen IG MAD TV på Instagram, hvor jeg sammen med andre madglade bloggere deler opskrifter med linser, bælgfrugter og majs.

Se videoen til opskriften på hummus her

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar