Cremet og autentisk hummus

REKLAME

Opskrift på hummus udgivet i samarbejde med Bonduelle

Opskrift på nem og autentisk hummus

Hummus er et fast indslag i mit køkken. Det smager fuldstændig fantastisk til nærmest alt og er en skøn og nem måde at snige mere mæthed ind i måltiderne. Hummus laves af kikærter, der er fyldt med protein og fiber, og når de blendes med tahin og olivenolie med sunde fedtstopper, har du en mættende, sund og fantastisk velsmagende kombination.

Hummus med en cremet konsistens

For at lave en autentisk og cremet hummus, har jeg tre vigtige tips:

 1. Brug lys tahi
  Jeg vil altid anbefale, at du vælger en lys tahin. Dermed ikke en ristet tahin, som man eksempelvis kan købe fra Urtekram. Din tahin skal gerne være helt cremet, flydende og mild i smagen, før du får den bedste hummus. 
 2. Brug en god blender
  For at få en helt cremet konsistens, skal du bruge en blender med masser af hestekræfter. Det giver et helt andet resultat end at bruge en foodprocessor eller stavblender. Jeg bruger den fra Blendtec (reklamelink).
 3. Smag din hummus til
  Det er super vigtigt, at du sørger for at smage din hummus til. Den skal have en god balance mellem salt, syre (citronsaft) og fedme (olivenolie og tahin) og en mild smag af hvidløg og spidskommen. Tænk over, at du skal kunne smage alle ingredienserne, uden at nogle af dem smager for meget igennem.

Hummus

 
Dip til 8 personer
i alt 5 min

Ingredienser

HUMMUS

 • 2 dåser kikærter
 • ½ dl tahin
 • 2 spsk. olivenolie
 • saft af 1 citron
 • 3 fed hvidløg
 • 3 tsk. stødt spidskommen
 • Salt
 • 1 dl vand

Fremgangsmåde

HUMMUS

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Kom kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en blender. Kør maskinen, og tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til

Find flere opskrifter i samme kategori

Video med opskrift på hummus

Opskriften er lavet i samarbejde med Bonduelle, der laver kikærter på dåse, så du slipper for besværet med selv at sætte dem i blød og koge dem.

Bonduelle har startet kanalen IG MAD TV på Instagram, hvor jeg sammen med andre madglade bloggere deler opskrifter med linser, bælgfrugter og majs.

Se videoen til opskriften på hummus her

Opskrift med bonduelles produkter

Afrikansk curry med kylling og peanutbutter

Quinoasalat – Simpel og fyldig salat som tilbehør

 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar