Laksesalat med avocado & grape

Salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks er et hit hos mig, når jeg har lyst til noget sundt, friskt og mættende. Et hverdagsmåltid, der samtidig føles som vaskeægte selvforkælelse – for varmrøget laks er jo ikke ligefrem den billigste proteinkilde, man kan vælge. Men det er dét værd, synes jeg, og tilføjer man ekstra mættende kerner til salaten, kan man sagtens nøjes med ½ stykke pr. person.

LAKSESALAT MED AVOCADO & GRAPE

Aftensmad til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 25 min / i alt 45 min

Ingredienser

SALAT

  • 4 dl kerner og/eller bønner, fx havrekerner, boghvede, bygkerner, kikærter
  • 2 fennikler
  • 1 bakke blandet salat
  • 2 grapefrugter
  • 2 avocadoer

Honning-dijon-dressing

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 1 håndfuld mandler
  • 4 stykker varmrøget laks

Fremgangsmåde

Kerner og/eller bønner

Kog kerner og/eller bønner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af. Du kan også sagtens bruge en rest eller bælgfrugter fra dåser.

Honning-dijon-dressing

Rør ingredienserne sammen i en skål, og smag til.

Salat

Rens og halvér fennikler, og snit dem i papirtynde skiver på tværs. Bland havrekerner og fennikelskiver i en skål, og vend honning-dijon-dressingen i. Skyl og afdryp salaten, og vend den i skålen. Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugten med en skarp kniv, og frigør frugtkødet i små fileter. Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.

Til servering

Anret salaten på et fad, og top med avocado, grape­frugt og laks plukket i mindre stykker. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med grape og avocado

I salaten tilføjer jeg grape og avocado, der er et skønt match med den milde avocado og den syrlige grape. Og så ser det bare drøn smukt ud, hvis I spørger mig.
For at give salaten fylde, tilsætter jeg kerner og/eller bønner. Prøv eksempelvis at bruge hele havrekerner. Jeg er blevet helt vild med at bruge dem som en glutenfrit erstatning for byg eller spelt. Samtidig smager de virkelig dejligt og har et godt ‘bid’. De kan dog være en smule svære at få fingrene i, så hvis du ikke kan finde dem i din lokale helsekost, kan du sagtens lave salaten med andre korntyper, linser eller hvad, du lige har i skabet.

Find flere salater med laks

Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce

Æggewraps med laks og avocado

Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli

Laksefrikadeller med quinoasalat

Sommersalat med laks og butterbeandip

 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg elsker varmrøget laks, men har ingen gril. Jeg synes det er sååå kedeligt det man køber i butikkerne, køber du dit frisklavet et sted?:)

Skriv en kommentar