Asiatisk salat med nudler og andebryst

Nudelsalat med andebryst

Hvis du har lyst til et friskt og alligevel mættende måltid, er denne asiatiske salat med nudler og andebryst lige sagen. Den er fyldt med sprøde grøntsager, krydderurter og salat, sammen med nudler, der giver en god fylde. Tilsæt en cremet og smagfuld peanutbutterdressing og rosa, saftigt andebryst, og du har et festmåltid, der kan bikses sammen på no time.

Salat med risnudler

Jeg elsker at vende kolde nudler i salater. Her synes jeg, det fungerer bedst at bruge risnudler, men du kan også bruge ægnudler eller sobanudler. Risnudler fåes i forskellige former og størrelser, fra helt tynde ‘fehår’ til brede nudler som dem, jeg bruger i denne opskrift. Igen fungerer begge dele, så prøv dig frem.

 

Asiatisk salat med nudler og andebryst

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 20 min / i alt 25 min

Ingredienser

SALAT

  • 300 g brede risnudler
  • 1 bakke blandet grøn salat
  • 1 mango
  • 2 modne avocadoer
  • 1 agurk
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 rødløg
  • 1 god håndfuld frisk mynte og/eller koriander
  • 1 dl ristede og saltede peanuts
  • 1 frisk rød chili

PEANUTDRESSING

  • 1 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • ½ dl vand

ANDEBRYST

  • 2 andebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

SALAT

Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte. Skyl og tør salaten. Bland nudler og salat på et stort fad. Skræl mango, og skær mangokødet i tynde bånd. Flæk avocadoerne, løft kødet ud med en ske, og skær det i både. Skyl bønnespirer og agurk, og skær agurken i skrå skiver. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Hak mynte og koriander groft. Vend mango, avocado, spirer, agurk, løg og krydderurter i nudelsalaten.

PEANUTDRESSING

Pres hvidløg. Rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og olie. Tilsæt vand gradvist, til dressingen har den rette konsistens. Dryp over nudelsalaten, og vend forsigtigt rundt.

ANDEBRYST

Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i olie eller smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det så i skiver.

SERVERING

Top salaten med and, og drys med peanuts og fintsnittet chili.

Find flere opskrifter i samme kategori

Peanutbutterdressing

Den lækre salat kan varieres i det uendelige, alt efter indholdet af din grøntsagsskuffe og kostpræferencer. Eksempelvis kan andekødet erstattes med marineret tofu, og du kan tilsætter grønne bønner, asparges, radiser, eller hvad, du er i humør til. Men hvis I spørger mig, må I ikke undlade peanutbutterdressingen. Den er god og løfter lige resultatet til et helt nyt niveau.

Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:

Kyllingespyd med kokos-quinoa

Sushi-skål med laks og grønne ris

Green curry med kylling

Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip

Panang curry med kyllingekødboller

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar