Haydari dip

Dip af ristede peberfrugter og feta

Dippen består af peberfrugter, der bages i ovnen, så skindet bliver helt sort og let kan fjernes fra peberfrugtkødet, så snart de er kølet lidt af. Derefter skal dippen røres eller blendes med persille, hvidløg, en smule chili og feta eller græsk yoghurt. Jeg foretrækker klart varianten med feta, men den lidt lettere dip med yoghurt er også rigtig lækker.

Haydari

 
Dip til 6 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

Haydari

  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g Puck-fetaost (kan erstattes af græsk yoghurt 10 %)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille tsk. sambal oelek, el. 1⁄4 finthakket rød chili
  • 2 fed hvidløg, presset
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Haydari

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og placér dem med skindsiden opad på en beklædt bageplade. Sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, indtil peberfrugterne er helt møre, og skallen begynder at blive sort. Lad de bagte peberfrugter køle af, og pil derefter skallen af, og kassér den.

 

Blend peberfrugterne sammen med de resterende ingredienser ved hjælp af en stavblender, minihakker eller foodprocessor, så du opnår en cremet konsistens.

 

Smag din haydari til, og stil den på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Tyrkisk peberfrugt dip med feta

Haydari er en tyrkisk fetadip med ristet peberfrugt. I kender den måske fra mellemøstlige butikker og kebab-shops, hvor man finder den ved siden af hummus, oliven og de andre delikatesser bag disken.

Simon er tosset med haydari og køber det ofte, så han havde længe opfordret mig til at lave min egen variant. Der gik dog ret lang tid, før vi endelig tog os sammen til at genskabe hans favorit-dip. Ret dumt, for dippen viste sig at være nemmere end nem at bikse sammen, og siden vi lavede opskriften første gang, har den været en fast genganger i vores køkken.

Mellemøstlig menu med haydari

Hvis du har planer om at sammensætte en mellemøstlig menu, er dippen her et must! Find inspiration til en lækker mellemøstlig “falafelfest” med smukke salater, fladbrød og lækre dips lige her. 

Flere opskrifter på hjemmelavet dip:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar