Laks med pesto crust

Laks med pesto crust

Pesto med pesto crust smager helt vidunderligt!

Det har været min favorit i flere måneder efterhånden, når vi har haft laks på menuen.

Kombinationen af pesto og mandelflager skaber nemlig en sprød og utrolig smagfuld skorpe, der gør fisken endnu mere saftig og lækker.

Pesto-laks med mandelflager & sødkartoffel-fritter

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

PESTO-LAKS

  • 4 laksefileter med skindside, i alt ca. 800 g
  • 1 dl grøn pesto
  • 50 g mandelflager
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

SØDKARTOFFEL-FRITTER

  • 1 kg søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt

TIL SERVERING

  • 1 skål aïoli
  • 50 g feldsalat
  • citron til servering

Fremgangsmåde

SØDKARTOFFEL-FRITTER

 Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl eller skrub søde kartofler; skær dem i både, og vend med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde på overfladen.

PESTO-LAKS MED MANDELFLAGER

Rør pesto og mandelflager sammen i en skål. Opvarm olien på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på panden. Lad dem stege i et par minutter, imens du fordeler pesto-mandel-blandingen over hvert stykke med en ske. Sæt derefter panden i ovnen sammen med fritterne, men på en anden rist, i ca. 15 minutter, til fisken er netop gennemstegt og overfladen gylden.

SERVERING

Servér laks og fritter med aïoli, skyllet feldsalat og citron skåret i både.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hjemmelavet luksus eller mad i en fart

Laks med pesto crust er nemt at lave, men det smager er fornem gæstemad.

Du kan lave opskriften i en luksus udgave med både hjemmelavet pesto og aïoli. Du kan dog også springe over, hvor gærdet er lavest og komme det i kurven i supermarkedet.

Begge dele smager herligt, men hvis du har lyst til ekstra forkælelse og kvalitetstid i køkkenet, vil jeg klart anbefale dig at lave maden fra bunden.

Opskriften på aïoli finder du her, og opskriften på hjemmelavet pesto kan du finde lige her.

Laks med crust – variationer

Du kan nemt lave opskriften med forskellige variationer. Prøv eksempelvis at bruge rød pesto frem for grøn, eller brug andre typer nødder og kerner i stedet mandelflager. Jeg kan forestille mig, at en kombination med rød pesto og solsikkekerner eller sesamfrø vil være drøn lækkert.

 

Find flere opskrifter med laks:

Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce

Æggewraps med laks og avocado

Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli

Laksefrikadeller med quinoasalat

Sommersalat med laks og butterbeandip

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar