Kitchari

Kitchari

Kitchari fra Hverdagsvelvære e-bog

Kitchari er en traditionel ayurvedisk opskrift. Det er en sammenkogt ret af ris, mungbønner, grøntsager og krydderier, der er utrolig nærende og nem at fordøje.

I min e-bog Hverdagsvelvære finder I min opskrift på kitchari. En simpel, utrolig nem og ufattelig lækker opskrift, der er inspireret af den ayurvediske opskrift men med et moderne twist.

Ayurvedisk opskrift – kitchari

Hvis du læser om Ayurveda, som er det flere tusind år gamle indiske system for holistisk medicin og sundhed, kan du ikke undgå at støde på kitchari. Indenfor ayurveda anbefales retten ofte som et helbredende måltid under sygdom eller som en “kur”, du kan spise til alle måltider i flere dage for at rense ud i systemet. Dén idé ved jeg ikke, om jeg tror på, men jeg synes selv, at det smager så godt, at jeg gerne laver en stor portion, så der er rester til frokost og aftensmad dagen efter (til morgenmad er det dog ikke lige min kop te).

Kitchari med quinoa

Opskriften er min udgave af den ayurvediske klassiker, hvor jeg tilsætter lidt flere grøntsager og bruger quinoa i stedet for hvide ris. Både quinoa og ris smager herligt, så brug endelig, hvad du har lyst til og har på lager. Mung dahl fås i større supermarkeder eller hos etniske købmænd, men alternativt kan du bruge røde linser.

Kitchari

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

Kitchari

  • 2 dl hvid quinoa (kan erstattes af hvide ris)
  • 2 dl mung dahl (kan erstattes af røde linser)
  • 1 spsk. ghee eller kokosolie
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. spidskommenfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 fennikelfrø
  • 1 tommel frisk ingefær
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • salt & friskkværnet peber
  • 700 ml vand
  • koriander til servering

Valgfrie grøntsager

  • 1 butternut squash
  • 1 squash
  • 2 dl grønne ærter

Fremgangsmåde

IBLØDSÆTNING

Sæt gerne quinoa og mung dahl i blød i mindst 6 timer eller natten over – det er dog ikke et must.

Klargør grøntsagerne

Skræl butternut, og skær det i tern. Skær squash i tern, og afmål de grønne ærter.

Kitchari

Smelt ghee i en gryde, og tilsæt koriander-, spids- kommen-, senneps- og fennikelfrø, og rist dem, tilde begynder at dufte. Riv ingefær, og tilsæt det til gryden sammen med gurkemeje og kardemomme. Tilsæt butternut og squash til gryden, og lad dem svitse med et par minutter. Kværn salt og peber over.

Skyl quinoa og mung dahl grundigt i en sigte, og tilsæt det til gryden. Hæld vand i gryden, og bring det i kog. Lad retten simre i 30 minutter, til du har en cremet grød. Tilsæt de grønne ærter, og vend rundt, så de tør op. Smag din kitchari til, og servér med friske koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kitchari med quinoa

Kitchari mungbønner

Kitchari – Find flere lignende opskrifter i min e-bog

HVERDAGSVELVÆRE
En uge med næring, bevægelse & gode vaner

Opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og snacks til en hel uge
Nemme og nærende hverdagsopskrifter, der alle er favoritter fra mit eget køkken, som jeg laver igen og igen.

5 træningsvideoer lavet i samarbejde med Malene Arvin fra YO Studios
Videoerne varer mellem 30-60 minutter, og byder på både yoga, HIIT-træning, udstrækning, shape og barre, som du kan lave hjemme på stuegulvet.

7 inspirerende gode vaner, der kan give dig mere velvære i hverdagen
Her deler jeg gode råd og min egen erfaring med meditation, mindfullness og små ritualer, som du let kan gøre til en del af din hverdag.

Alt dette får du for 149,- kr

Find e-bogen her

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar