Speltsalat med ovntørrede tomater

REKLAME

Denne speltsalat med tomater og mozzarella er både simpel og noget helt særligt på samme tid.

Speltkerner giver fyldige, fibre og mæthed, og så får vi masser af smag fra de ovnbagte tomater. Den milde mozzarella tilføjer lidt luksus – især når man drypper med balsamicoeddike og drysser med ristede pinjekerner. 

Speltsalat med ovntørrede tomater

 
Måltidssalat til 1 person personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

SPELTSALAT

  • 1 stor håndfuld blandet salat
  • 1 dåse speltkerner, fx Det lille Twist fra Bonduelle
  • 1 håndfuld ovntørrede tomater
  • 1/2 kugle mozzarella, ca 60 g
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. balsamicoglace
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 lille håndfuld pinjekerner

OVNTØRREDE TOMATER

  • Valgfri mængde tomater, her brugte jeg 1 kg store cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie pr kg tomater
  • 1 drys salt

Fremgangsmåde

OVNTØRREDE TOMATER

Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Halvér tomaterne, og placér dem på en bageplade med bagepapir med den flade side opad. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i cirka 2-3 timer, afhængig af tomaternes størrelse, til de er rynkede og tørre men stadig saftige. Lad de ovntørrede tomater køle af, og opbevar dem i en beholder i køleskabet.

SPELTSALAT

Fordel salaten på en tallerken. Åben dåsen med speltkerner, og brug en gaffel til at frigøre dem, så de kan drysses over salaten. Fordel ovntørrede tomater og mozzarella i mundrette bidder over. Dryp med olivenolie og balsamicoeddike, og drys med salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og fordel dem over salaten inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Speltsalat med ovntørrede tomater

Min speltsalat bliver ekstra særlig, fordi den toppes med ovntørrede tomater.

Ved at tørre tomater i ovnen bliver de spækket med smag! Efter et par timer i ovnen ved lav varme er de “semi-dried”, seje med godt bid men stadig saftige.

Da det tager lidt tid at lave ovntørrede tomater, plejer jeg at lave en stor portion, når jeg alligevel skal igang. Ofte bruger jeg eftervarmen fra ovnen, hvis den har kørt i forbindelse med anden madlavning. Og så skal de ovntørrede tomater bare køle af og dernæst i en beholder i køleskabet. Her kan de snildt holder sig en lille uges tid.

Speltsalat – nem opskrift med Det lille Twist

Den nemme speltsalat laver jeg med Bonduelles nye dåser “Det lille twist“. Hver pakke indeholder to små dåser, der er perfekte til små husholdninger. Eller til når man sommetider laver mad til én. Det er en fantastisk måde at undgå madspil. Mængden passer perfekt til en måltidssalat, topping til en suppe eller fyld i en wrap.

Det lille Twist findes i fem forskellige varianter. Majs, kidneybønner og kikærter samt de to nyeste tilføjelser spelt og quinoa. Det eneste, der ellers står på ingredienslisten, er salt og vand. Men i en så minimal mængde, at dåserne kan bruges direkte i måltidet. Bonduelles dåser er desuden BPA-frie, og metallet kan genbruges igen og igen, så husk at affaldssortere dem korrekt.

Nemt måltid til én

Til min speltsalat bruger jeg en enkelt dåse speltkerner, hvor mængden passer perfekt som et måltid til én. Det er drønsmart at have de små dåser på lager. Til når man ikke har tid eller overskud til at koge og afkøle kerner og bælgfrugter, for de kan bruges direkte i både varme og kolde retter. Og så er de altså oplagte at have med på farten. Hvis man eksempelvis vil tilføje lidt ekstra protein og fibre til sin frokost, især fordi de kan bruges direkte fra dåsen.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar