Spinatpandekager

spinatpandekager

Disse smukke, grønne(!) spinatpandekager er lige så sunde, som de er ud – og så smager de tilmed helt fantastisk!

De er sprængfyldt med spinat, der giver den fine farve og gør pandekagerne dejligt saftige, uden at de smager specielt grønt.

Jeg plejer lave en stor portion af spinatpandekagerne, så jeg har til frokost dagen efter. De smager også dejligt kolde, og er derfor fremragende i madpakken.

Spinatpandekager med sesampaneret avocado & rødbedehummus

 
hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

SPINATPANDEKAGER

  • 200 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 2 dl havremel (blendede havregryn)
  • 1 dl mælk, almindelig komælk eller usødet plantemælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • smør eller olie til stegning

SESAMPANERET AVOCADO

  • 2 avocadoer
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 tsk. flagesalt

RØDBEDEHUMMUS

  • 200 g rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tahin
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke salat

Fremgangsmåde

RØDBEDEHUMMUS

Skrub rødbederne, og kog dem i 30 minutter, til de er helt møre. Hæld koldt vand over dem, så de køler af. Pil skrællen af rødbederne, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, afdryppede kikærter, olie, tahin og spidskommen. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, så hummussen bliver cremet. Smag til med eddike, salt og peber.

SESAMPANERET AVOCADO

Tænd ovnen på 220 grader. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og scoop kødet ud med en spiseske. Skær avocado i skiver på 0,5 cm. Bland sesamfrø og salt i en dyb tallerken. Vend avocadoskiverne i sesamfrø, og tryk dem godt fast. Fordel de sesampanerede avocadoskiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 minutter, til sesamfrøene er flot gyldne.

SPINATPANDEKAGER

Skyl og tør spinaten, og blend den med æg, havremel, mælk og salt til en helt glat og grøn dej i en foodprocessor eller blender. Smelt 1 tsk. smør på en pande, tilsæt ½ dl dej, vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig på hele panden – brug evt. en ske, hvis det ikke helt lykkes. Steg den tynde pandekage i et par minutter på hver side, og gentag processen, til al dej er opbrugt.

SERVERING

Fyld spinatpandekagerne med rødbedehummus, salat og paneret avocado

Find flere opskrifter i samme kategori

Nemme spinatpandekager

Spinatpandekager er drøn nemme at lave. Du skal blot blende alle ingredienserne sammen, og dernæst stege dem på en pande i en smule smør eller olie. De er nemme at vende, og de færdige pandekager kan nemt fyldes rulles til wraps, uden at de går i stykker.

spinatpandekager med avocado

Spinatpandekager med avocado paneret i sesamfrø

Mine grønne pandekager fylder jeg her med rødbedehummus og de lækreste, sesampanerede avocadoskiver. Det lyder måske skørt at panere avocado og bage dem i ovnen, men jeg lover dig, det smager herligt.

De sesampanerede avocadoskiver er et godt alternativ til kød, og så ser de bare utrolig dekorative ud på tallerkenen.

Rødbedehummus

Du kan naturligvis sagtens bruge en almindelig hummus i dine spinatpandekager, men hvis du har ekstra 10 minutter i køkkenet, vil jeg virkelig anbefale dig at prøve min rødbedehummus. Den er en tand mere frisk – både i farve og smag – og man kan jo ikke blive i andet end godt humør, når når maden er PINK og farverig.

Prøv flere opskrifter på lækre madpandekager og wraps:

Falafelpandekager med myntedressing

Spinatwraps med laks og kikærter

Æggewraps med laks og kikærter

Indiske besan puda pandekager

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar