Vegetarisk tikka masala med aubergine & kikærter

Vegetarisk tikka masala med aubergine og kikærter

I denne opskrift på tikka masala har jeg udskiftet kødet med auberginer og kikærter for at lave en vegetarisk variation. Den traditionelle opskrift med kylling kan I finde lige her.

Både auberginer og kikærter lader jeg trække jeg i den smagfulde marinade med masser af krydderier. Når det dernæst ristes i ovnen, bliver auberginerne saftige og sprøde, og kikærterne får godt med bid, endda et lille knas. Tilsammen giver det den vegetariske curry en helt fantastisk fylde, som sikrer, at ingen vil savne kødet. Ja faktisk foretrækker jeg personligt denne variation, lækkert smage det.

Vegansk verision af tikka masala

Hvis du spørger mig, er en god sjat fløde obligatorisk i tikka masala – vegetarisk eller ej. Det er det, der giver den fantastiske cremede smag og konsistens og afbalancerer den krydrede sauce.

Hvis du ønsker at lave en vegansk tikka masala, kan du erstatte græsk yoghurt med sojayoghurt og fløden med en plantebaseret fløde eller den fede del af en dåse kokosmælk.

Vegetarisk tikka masala med aubergine & kikærter

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min

Ingredienser

MARINADE

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt

FYLD

  • 2 auberginer
  • 2 dåser kikærter

SAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 50 g mandler
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkornsris
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

MARINADE

Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål.

FYLD

Skyl og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Afdryp kikærter, og vend dem i marinaden. Lad det hele marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet.

TILBEHØR

Kog fuldkornsris efter anvisningen på pakken.

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 225°. Fordel aubergine, kikærter og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter, til aubergineskiverne er møre og gyldne.

SAUCE

Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler helt fint, og tilsæt. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden indholdet fra bagepladen vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløden i.

SERVERING

Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft. Skyl persillen, og hak den fint. Pynt retten med persille og hakkede mandler. Servér med ris.

Find flere opskrifter i samme kategori

Vegetarisk tikka masala – Prøv flere indisk inspirerede opskrifter:

Cashew-curry med ristet blomkål

Tikka masala med kyllingekødboller

Indiske besan puda pandekager 

Dhal på gule ærter med nye kartofler og paneer

Indisk kylling med ristet blomkål

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar