Fiberrige kerneboller

fiberrige kerneboller

Fiberrige kerneboller med boghvedekerner

Disse fiberrige kerneboller er nogle af mine yndlings! Sprængfyldt med fibre, kerner, saft og smag. De hitter både til morgenmad, på madpakken og som et lille sidekick til aftensmaden. For et par uger siden toppede vi eksempelvis bollerne med stenbidderrogn og avocado til frokost, og jeg siger jer, det var gudespise, men de smager også særligt skønt ristede til morgenkaffen.

Jeg er vild med grove boller og brød, der er fyldt med masser frø og kerner, men jeg vil samtidig gerne have luftigt og saftigt boller, der ikke er så tunge som mursten. Alt dét er det lykkes mig at samle i denne opskrift. Tro mig: De er SÅ gode, saftige og smagfulde, og så bliver de hverken tørre eller kedelige af at ligge et par dage.

kerneboller med boghvede

glutenfrie kerneboller

Fiberige kerneboller med boghvedekerner

 
Boller til 9 stk personer
forberedelse 10 min / tilberedning 40 min / i alt 50 min

Ingredienser

  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl boghvedekerner
  • 1 spsk. fiberHUSK (den gule pakke)
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

Bland chiafrø, boghvedekerner, fiberHUSK og vand i en skål, og sæt skålen i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over. Blandingen i skålen vil nu blive til en gelé.

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Tilsæt olivenolie og salt til geléen, og rør godt rundt, så massen bliver mere luftig. Tilsæt dernæst hørfrø, havregryn, boghvedemel og bagepulver til geléen, og rør det hele godt sammen til en klistret dej.

Form 9 boller med hænderne eller to skeer, og placér dem på den beklædte bageplade. Bag bollerne i 40 minutter, indtil de er sprøde og lyder hule, når du banker dem under bunden.
Opbevar de afkølede boller i en pose ved stuetemperatur.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fiberrige kerneboller

Fiberrige kerneboller er super mættende og sunde. De er fyldt med chiafrø, boghvedekerner, hørfrø, havregryn. Bollerne er glutenfrie, propfyldt med fibre, sunde fedtstoffer og så har de et højt proteinindhold, der er med til at sikre, at de mætter langt bedre end almindelige boller. Sundhedsværdien er altså helt i top.

 

boller med boghvede

 

Glutenfrie og veganske boller

De fiberrige kerneboller er glutenfrie og så er de tilmed helt veganske. Den fantastiske ingrediens, der gør det muligt, er FiberHUSK, en form for kostfibre, der skaber en gelé, når de blandes med væske. Denne gelé holder sammen på ingredienserne ligesom æg, og så kan man piske luft ind i dejen, så bagværket får en god struktur.

Jeg bruger den gule pakke FiberHUSK, der er specielt til bagning. Har du den grønne pakke, kan du evt. pulverisere dem i en minihakker inden.

 

glutenfrie grovboller

grove glutenfrie boller

35 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej, fantastiske ser de ud – har også bagt glutenfrie boller i dag, og spist to, ups og mums 😉
    Jeg har for nyligt opdaget din blog, og det er jeg mægtig glad for! Hvor er det et fint univers du har, og hvor virker du dog dejlig jordnær og sød! og så dejlig med stemningsbilleder af Århus, bor selv i København, men vil meget gerne studere i Århus, så planlægger at flytte der til næste sommer 🙂
    Jeg har også nydt at se dine søde vidoer igennem, så lærer man dig hurtigt at kende, og jeg vil tillade mig at dele nogle skønhedsfavoritter med dig, som du måske ville have lyst til at stikke fingerne i eller ønske dig 😉 Jeg undgår nemlig selv sulfat og silikone (og andet dårlig kemi) i mine hårprodukter, og er vældig begejstret for Purely Professional – kender du mærket? Jeg er så positivt overrasket, og så har de jordens bedste kundeservice, og ved bestilling på nettet vedlægges altid håndskrevet brev og lille gave, det er altså virkelig hyggeligt! Deres hudpleje er også rigtig god, særligt Night, den er perfekt både dag og nat og fugter godt – eller deres repair creme, den er rigtig god som natcreme også, for den fugter uden at fedte. Jeg synes virkelig det er et mærke, der er værd at tjekke ud 😉 også neglelakker fra Kure Bazaar er jeg noget så glad for, ved de kan købes i Naturskøn. Rigtig smukke farver, uden kemi og holdbare med en pris, der er til at betale. I hvert fald nogle favoritter jeg gang til gang søger tilbage til 😉
    Tak for en fin blog, jeg ser meget frem til at få bestilt de bog (og den nye, der snart kommer!) samt at følge med fremover.
    Du må have det dejligste forår, Emma!
    Mange hilsner Mie

    1. Hej Mie 🙂
      TUSIND tak for de søde ord. Du kan tro, din besked gjorde mig glad. Også tak for alle tipsene 🙂
      Jeg håber, du får et vidunderligt forår også <3
      klem

  2. Ej, hvor ser det åndssvagt lækkert ud!
    Har du et forslag til en mulig erstatning til fiber-HUSK? Tænker du, at det kan erstattes med en anden form for frø?

    1. Hej Marie 🙂 Jeg har ikke prøvet, men jeg vil tro, at du kan tilføje hørfrø (+ en ekstra spsk.) i stedet, når du stiller boghvedekernerne i blød 🙂

  3. Mums, hvor ser de bare gode ud! Dem skal jeg straks igang med, mangler dog bare lige chiafrø. Hvorhenne plejer du at købe dem til en ok pris?
    Og kan bollerne fryses? 🙂
    Tak for en kanonlækker blog!

    1. Jeg plejer at købe en stor portion ad gangen, gerne over nettet, hvor det er lidt billigere 🙂 Jeg vil dog også tro, du kan bruge en ekstra spsk. HUSK og undlade chiafrø 🙂

  4. Hej Emma
    Tak for en skøn blog 🙂
    Jeg havde ingen boghvedekerner så brugte en blanding af rugflager/rugkerner istedet og de blev super fine. I halvdelen af dejen blandede jeg chokolade chips og lavede dem lidt mindre MUMS 😋😋😋
    Mange hilsner Christina

  5. MUMS! De smager så godt! De er klart på listen over yndlingsboller. Dog blev min kerner lidt hårde i det, har du en idé til, hvorfor det kan være? Jeg har ladet chiafrø og skårnerugkerner (havde ikke boghvedekerner) stå i blød natten over, så de burde være bløde. Måske jeg har givet dem for lang tid i ovnen? 🙂
    De var i hvert fald så lækre, som dine opskrifter altid er.

    1. Hej Sofie 🙂 Hvis du bruger skårne rugkerner skal du koge dem først, da de ikke bliver bløde nok af at stå i vand 🙂

          1. Ah, skulle måske have været mere tydelig i mit spørgsmål:) hvis man kun har kunne skaffe skårne rugkerner, skal de så både koges og i stå i vand?

  6. Jeg har netop bagt dit brød fra Herlig og Ærlig mad – opskriften er som denne. Desværre blev det meget klæg, har du nogen gode råd mod dette?

    1. Hej Laura 🙂 Det lyder underligt, jeg har lavet opskriften 1000 gange. Har du fulgt opskriften til punkt og prikke? Og har du mon brugt den rigtige HUSK? (den gule) ?

  7. Hej Emma
    Når jeg søger på boghvedekerner, får jeg ikke nogen direkte resultater, men hos Coop foreslår de hel boghvede? er det det du bruger, eller kan du give et link til hvor man kan få fat i boghvedekerner?
    Jeg ville så gerne prøve at bage dine boller, men det kniber med ingredienserne.
    vh
    Vibeke

  8. Hej Emma, jeg må lige give dig feedback på denne opskrift.
    Uhm, jeg har lavet bollerne hele tre (!) gange den forløbne uge – mums, altså! Det er bestemt mine nye yndlingsboller, så lette at forberede og kroppen synger af glæde af deres næringsindhold. Tusinde tak for at dele de dejlige opskrifter.

    1. Eeeej, hvor er det dejligt at høre! 1000 tak for at du tog dig tid til at skrive en kommentar. Det gør mig så glad 🙂

    1. Hej Marie
      Ja, det tror jeg sagtens, du kan. Har ikke selv prøvet, men sig endelig til, hvis resultatet bliver godt, så tilføjer jeg tippet til opskriften.

  9. De ser virkelige skønne ud. kan man mon bruge, noget andet end havregryn? Samtidig vil jeg sige, at jeg er VILD med dine billeder. Man få så meget lyst, til at lav alle dine opskrifter. tak fordi at du deler dem. Kh Linda

  10. Hej Emma
    Jeg har netop bagt disse her til morgen – til søndags morgenbordet, og det var absolut ikke sidste gang! Min kæreste og jeg har nydt hver en bid. Den perfekte opskrift for en med sensitiv mave. Tak for at dele den!

    Jeg er nysgerrig på næringsindholdet i en bolle. Er det noget du har regnet på? 🙂

    Bedste søndag til dig!

    1. Hej Camilla 🙂
      Dejligt at opskriften hittede hos jer!

      Hvad mener du med næringsindhold? energi eller næringsstoffer? 🙂

  11. Dine kerneboller ser superlækre ud. Det ser ud til, at dine kerneboller er sprøde. Det blev mine slet ikke – nærmest lidt klæge i det. Jeg fulgte opskriften med ingredienser og mængder 100 %. Ovne er jo forskellige, så jeg gav mine kerneboller knapt 10 min mere. Jeg bagte ved 175 grader alm ovnvarme. Så nu er jeg i tvivl, om de 175 grader i din opskrift er med varmluft?

  12. Hej Emma,
    Jeg glæder mig helt vildt til at prøve denne opskrift. Jeg er på low fodmap diæt og denne opskrift indeholder ikke noget, jeg ikke må få! 😀 Men jeg vil lige høre, om jeg kan erstatte boghvedekerner med solsikkekerner? Eller vil resultatet da ikke blive ligeså godt. Jeg har købt boghvedeflager – kan jeg male dem til boghvedemel i min foodprocesser?

    1. Hej Signe 🙂 Jeg vil ikke anbefale dig at bruge solsikkekerner i stedet for boghvedekerner, for så vil bollerne ikke blive lige så luftige. Tilgengæld tror jeg sagtens, du kan male dit eget boghvedemel 🙂

Skriv en kommentar