Granolatærte

Granolatærte – med sprød granolabund

Hvis du vil imponere dine gæster med et anderledes, lækkert og dekorativt indslag på brunchbordet, er denne granolatærte lige sagen. Det er som en ’omvendt’ klassiker, med sprød granola som tærtebund, græsk yoghurt som fyld og pynt af sæsonens friske frugt.

Granolatærte

 
Brunch- eller morgenmadsservering til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

TÆRTEBUND

  • 4 dl havregryn, fin- eller grovvalsede
  • 1 dl mandler, grofthakkede
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 50 g smør + lidt til tærteformen
  • 4 spsk. ahornsirup

FYLD

  • 500 g græsk yoghurt
  • ELLER
  • 200 g mørk chokolade
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 0,5 vaniljestang

TOPPING

  • blandede sommerbær og frugt

Fremgangsmåde

TÆRTEBUND

Tænd ovnen på 150 grader.
Bland havregryn, grofthakkede mandler, græskarkerner, vaniljepulver og salt i en skål.
Smelt smørret, og tilsæt det til skålen sammen med ahornsiruppen.

Smør en tærteform, og pres granola-blandingen ned i formen, så det danner en bund. Brug et decilitermål af stål eller lignende til at presse granolaen sammen i stedet for dine fingre – det er langt nemmere.

Sæt tærteformen i ovnen i 30 minutter, indtil bunden er gylden og sprød, og lad den derefter køle af.

TOPPING

Umiddelbart inden servering toppes tærten med græsk yoghurt og pyntes med frugt og/eller bær. Tærtebunden vil blive blød, hvis den står for længe fyldt med yoghurt, så servér den straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Granolatærte til brunch

Granolatærte er et hyppigt indslag, når jeg inviterer gæster på brunch. Både fordi den er smuk og festlig, men også fordi, bunden nemt kan forberedes en dag eller to inden. Opbevar den blot i en lufttæt beholder eller kom en pose omkring, så den forbliver sprød indtil servering.

Min granolatærte er dog også så ‘dessertagtig’, at den sagtens kan serveres som et sødt indslag til kaffen. Især hvis du beklæder bunden med mørk chokolade og vælger varianten, hvor bunden fyldes med mascarponecreme.

 

Mascarponecreme eller græsk yoghurt

Hvis jeg serverer tærten til morgenmad, fylder jeg granolabunden med græsk yoghurt. Som en herlig sommerdessert kan du dog give bunden et ekstra luksus-twist ved at pensle den med mørkchokolade og erstatte yoghurt med en mascarponecreme, der gør tærten mere sød og dessertagtig. Mascarpone er en mild italiensk flødeost, som du måske kender fra tiramisu, og når den piskes med fløde, vanilje og lidt sirup, får man en helt vidunderlig, luftig creme.

Ovenfor får du opskriften på begge versioner. Jeg vil elske at høre, hvilken du prøver, og hvad du foretrækker.

 

Granolatærter i mini udgave

Her laver jeg tærten i en stor form og skærer den ud i stykker til servering, men den kan også laves i små, individuelle tærteforme. Jeg vil anbefale dig at bruge små metalforme med en løs bund, så du nemmere kan skille de små tærter fra formene. Husk også først at fylde tærterne umiddelbart inden servering, så bundene ikke bliver bløde og falder fra hinanden.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar