Linsesuppe med kokosmælk

linsesuppe røde linser

Linsesuppe med lunende krydderier

Linsesuppe er herlig hverdagsmad. Den tager ingen tid at røre sammen, kræver kun ganske få ingredienser, og så smager og mætter den noget så dejligt.

Ved at tilføje linser til din suppe, får den en dejlig fylde og et højere indhold af protein og fibre, hvilket giver en god mæthed. Hvis du (eller dit mandlige påhæng) er af den overbevisning, at suppe ikke kan være en hovedret, fordi man hurtigt bliver sulten igen lige efter, må du altså give denne opskrift et forsøg.

Suppe med røde linser

Jeg bruger røde linser i denne opskrift, da de er nemme at koge ud, så de giver suppen en grov men alligevel cremet konsistens. Som alternativ kan du bruge gule linser (Moong Dal).

Rød linsesuppe med kokosmælk

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 40 min / i alt 45 min

Ingredienser

RØD LINSESUPPE

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2½ cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 300 g tørrede røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

TOPPING

  • 1 dl ristede kokosflager
  • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

RØD LINSESUPPE

Pil og hak løg fint. Riv både hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt gurkemeje, spidskommen og koriander, og lad krydderierne stege med i et par minutter.

Skyl de røde linser, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, kokosmælk og bouillon. Bring gryden i kog, og rør ofte rundt, så linserne ikke brænder fast på bunden. Lad retten simre i 30-40 minutter, indtil linserne er helt møre og let udkogte. Smag til med limesaft, salt og peber.

TOPPING

Servér suppen med kokosflager og koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

Linsesuppe – vegansk med kokosmælk

Linsesuppe kan nemt laves helt vegansk. Jeg tilføjer kokosmælk til retten, der giver en fantastisk cremet konsistens og fylde, som havde man tilføjet en generøs sjat fløde.

Jeg smager suppen til med gurkemeje, spidskommen og koriander, der giver en skøn krydret smag, men du kan sagtens være kreativ, når du roder rundt i krydderiskabet. Tilsæt eksempelvis en smule garam masala eller lidt kanel eller chili, alt efter hvad du er til.

 

linsesuppe

suppe med røde linser og kokosmælk

Find flere opskrifter på suppe

Immunboostende blomkålssuppe

Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi

Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys

Green curry med kylling & asparges 

Blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar