Filippinsk adobo kylling

kylling adobo

Kylling adobo – filippinsk kylling

Adobo er en klassisk filippinsk kyllingeret, hvor kødet marineres i eddike, sojasauce og sukker. Det giver en helt fantastisk smag og gør kyllingekødet fantastisk mørt.

Kylling adobo er super nemt at lave, og så længe du blot husker at marinerer kyllingen mindst et par timer før servering (aller helst dagen før), tager det ingen tid at tilberede.

Filippinsk adobo kylling med papaja-salsa

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

ADOBO KYLLING

  • 800 g kyllingelår
  • 5 fed hvidløg, presset
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ l vand

PAPAJA-SALSA

  • 1 papaja
  • 1 moden avocado
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl ris, fx basmati eller brune ris

Fremgangsmåde

ADOBO KYLLING

Rør hvidløg, eddike, sojasauce, sukker sammen, så sukkeret opløses. Tilsæt laurbærblade og hele peberkorn til marinaden.

Læg kyllingelårene i et fad, og hæld marinaden over – lad dem marinere mindst 2 timer på køl men meget gerne natten over.

Tag kyllingelårene op af marinaden, og brun dem i olie i en pande med høje kanter. Hæld vand over, og lad retten simre i 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.

TILBEHØR

Kog risene efter anvisningen på pakken.

PAPAJA-SALSA

Halvér papajaen, og fjern kernerne med en ske. Skræl papajaen, eller frigør kødet fra skallen med en ske. Skær papajakødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olie. Krydr med salt og peber, og lad salsaen trække indtil servering.

SERVERING

Servér kyllingelår med ris og papaja-salsaen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Adobo kylling – Filippinske marinerede kyllingelår

Jeg laver retten med kyllingelår, hvilket vist også er mest traditionelt, men du kan også sagtens bruge andre udskæringer af kyllingen som overlår eller vinger. Jeg tænkere dog, det vil være lidt for kedeligt med brystfilet.

Når kyllingelårene har marineret, brunes de på en pande. Derefter hældes den overskudende adobo-marinade over sammen med lidt vand, så det forvandles til den lækreste sauce. Jeg vil anbefale dig at servere retten med ris, der er helt fantastisk til at skovle saucen indenbords 😉

Papaja-salsa med avocado

Papaja-salsa med avocado

Jeg serverer retten med den lækreste papaja-salsa. Den smager dejlig eksotisk og aromatisk, og den søde papaja er helt vidunderlig sammen med cremet avocado, frisk lime og krydderurter.

Hvis du ikke kan få fingrene i papaja kan du erstatte det med mango, hvilket også smager rigtig dejligt i salsaen.

kylling papajasalsa

filippinsk kylling adobo

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær

Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing

Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater 

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar