Filodejsskåle med laksemousse

Forret med laksemousse i filodejsskåle

Det her er en virkelig smuk og nem forret. Sprøde skåle – eller nærmest små, tynde tarteletter – af filodej, der fyldes med laksemousse og sprøde grøntsager.

De fine filodejsskåle er helt tynde og knasende sprøde. De ser enormt dekorative ud og smager helt vidunderligt fyldt med den cremede mousse af både kold- og varmrøget laks.

 

Filodejsskåle med laksemousse

 
Forret til 4-6 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 30 min

Ingredienser

FILODEJSSKÅLE

  • 4 ark filodej
  • 2 spsk. olivenolie

LAKSEMOUSSE

  • 250 g varmrøget laks
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 125 g røget laks
  • peber
  • ½ citron

GRØNt

  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 125 g blandet grøn salat
  • 1 citron

Fremgangsmåde

FILODEJSSKÅLE

Tænd ovnen på 180°. Fold filodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver filodejs”stjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.

LAKSEMOUSSE

Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche til en mousse. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen. Smag til med citronsaft og peber.

SERVERING

Bælg ærterne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de blancheres og bliver flot gråønne.

Fyld filodejsskålene med laksemousse, ærter og asparges. Pynt med dild og ærteskud. Servér med grøn salat og citronskiver.

Find flere opskrifter i samme kategori

Filodejsskåle med laksemousse

Filodejsskåle med laksemousse fyldes med en cremet mousse af både kold- og varmrøget laks. Det giver nemlig en virkelig dejlig konsistens og smagen. Den varmrøgede laks gør moussen mere luftig, og så tilsættes den finthakkede stykker af koldrøget laks. Smagen af de to forskellige typer laks kompimenterer hinanden rigtig fint, og det afbalanceres perfekt med lidt cremefraiche og citronsaft.

Prøv også: Salatskål med laksemousse

Skåle eller tarteletter af filodej

De sprøde filodejsskåle laves super nemt ved at bage stykker af filodej i en muffinform. Det er nemmest at bruge en fast muffinform af metal som på billederne, men har du små silikoneforme, tror jeg også sagtens, det går an.

Nem forret til mange gæster

Jeg har selv serveret forretten til en bryllupsreception, hvor den var en blandt tre forskellige hapsere, gæsterne kunne nyde efter kirken. Selvom vi lavede 100 af de små filodejsskåle, var det et ret overkommeligt projekt, da både skåle og fyld kunne forberedes dagen forinden. Kort tid inden gæsternes ankomst var det så bare at anrette filodejsskålene, og jeg siger jer, de hittede!

Find flere opskrifter på forretter

  1. Avocadotoast med halloumi og figner
  2. Rispapirsruller med asiatisk dadeldip
  3. Bruschetta med ricottacreme og bagte tomater
  4. Stenfrugtsalat med mozzarella

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar