Jomfruhummer med citronskal og urter

jomfruhummer

Jomfruhummer til forret

Jomfruhummer er den skønneste forret. Så luksuriøst og samtidig så simpelt! Kødet smager så delikat og behøver på ingen måde noget særligt påstyr for at imponerere.

For mig skriger skaldyr generelt bare sommer, men denne opskrift er også vidunderlig at servere til forret på andre tidspunkter af året. Eksempelvis til nytår eller bare når, man har gæster der skal forkæles lidt ekstra.

Jomfruhummer med citronskal og urter

 
Forret
forberedelse 15 min / tilberedning 5 min / i alt 20 min

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummere
  • 2 spsk. smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 håndfuld krydderurter, fx persille eller basilikum
  • 1 håndfuld mandelflager eller hakkede mandler
  • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader.

Klargør jomfruhummerne: Læg jomfruhummerne på ryggen. Skær et snit på langs, uden at skære helt gennem, så de kan åbnes. Fjern tarmen, der sidder langs rykken og mavesækken (den lille blære bag øjnene), og placér dem på en bageplade med bagepapir.

Smelt smørret, og blandt i en lille skål med presset hvidløg. Pensl det smeltede hvidløgssmør på jomfruhummerne. Riv skallen af citronen, og hak krydderurterne fint. Drys det over jomfruhummerne sammen med mandelflager, salt og peber.

Sæt bagepladen i ovnen i 5 minutter, til kødet er lyst og saftigt. Pas endelig på med at give jomfruhummerne for meget.

Servér straks, gerne med godt, lunt brød og citronskiver.

Find flere opskrifter i samme kategori

Jomfruhummer opskrift i ovn eller på grill

Jomfruhummer kan tilberedes på flere måder, og jeg foretrækker at gøre det enten i ovnen som her eller på grillen. Direkte på grillen skal de blot pensles med smeltet smør eller olie have to minutter på kødsiden. Dernæst kan du eksempelvis toppe dem med friske krydderurter og citronskal efterfølgende. Du kan også placere dem med skalsiden nedad på en grillbakke, toppe dem efter anvisningerne i denne opskrifter, og stille bakken på grillen i 3-4 minutter.

Tilbereder du skaldyrene i ovnen, skal du sørge for, at den er forvarmet til over 200 grader. Men husk endelig ikke at give dem for længe. 5 minutter er nok, så kødet forbliver saftigt og lyst.

 

jomfruhummer opskrift

jomfruhummer i ovn

Sæson

Det er højsæson for jomfruhummere fra august til oktober, hvor du stensikker kan finde dem i de fleste fiskehandlere. Resten af året er de til at finde på frost i de fleste større supermarkeder. Lad dem blot tø op på køkkenbordet, og så er de klar til tilberedning.

Hvordan renser man jomfruhummer?

De fleste skaldyr kan være lidt intimiderende at tilberede, hvis man aldrig har prøvet det før. Især fordi, man lige skal gennemskue, hvordan man renser dem inden tilberedning.

Med jomfruhummere er det ret lige til: Du skal fjerne tarmen og mavesækken. Tarmen løber langs rykken, og mavesækken finder du som en lille blære du bag øjnene (det ligner mest en lille hjerne). Du kan fjerne tarm og mavesæk ved at flække jomfruhummerne åbne med en skarp kniv. Enten langs rykken eller på ‘maven’, eller du kan halvere dem på langs. Jeg foretrækker at åbne dem, så jomfruhummerne ligger på ryggen, da det ser ret dekorativt ud.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar