Paella med kylling i fad

Paella-fad med kylling

Denne paella er en herligste ret – både som et hurtigt hverdagshit og som nem gæstemad. Her tilberedes paellaen nemlig i et fad, der får lov til at passe sig selv i ovnen. Det er en super simpel og helt utrolig velsmagende udgave af den spanske klassiker.

 

 

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her

Paella med kylling i fad

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t

Ingredienser

GRØNT OG KRYDDERIER

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 150 g chorizo
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

SAFRAN-RIS

  • 7 dl hønsebouillon
  • 1 brev safran
  • 4 dl risottoris
  • 3 dl hvidvin

KYLLING

  • 1 hel kylling
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld friskpillede ærter
  • 1 citron

Fremgangsmåde

Start med at klargøre grøntsager og chorizo i et ovnfast fad:

Tænd ovnen på 180°. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i både. Pil ‘skindet’ af chorizoen, og skær den i grove skiver. Læg løg, hvidløg, peberfrugt og chorizo i et stort ovnfast fad, og vend det med olie, røget paprika, salt og peber.

Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne.

RIS

Kom safran i en skål og hæld varm bouillon over. Rør rundt, og lad det trække i 10 minutter. Tag fadet ud af ovnen, og tilsæt bouillon med safran, ris og hvidvin, og rør rundt så risene fordeles i fadet.

KYLLING

Partér kyllingen i lår, bryst og vinger i nogenlunde lige store stykker. Gnid stykkerne med olivenolie, og krydr dem godt med salt og peber. Fordel kyllingestykkerne over paellaen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt og flot gyldne, og risene er møre.

SERVRING

Drys persille og ærter over fadet, og servér med citronbåde.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

kyllinge paella

Paella med kylling i fad

Paella med kylling i fad er en utrolig nem opskrift. Da alle ingredienserne tilberedes i samme fad, sparer du på opvasken. Og så slipper du for at stå over blusset og være bange for, at paellaen brænder på, hvilket er svært at undgå, når den tilberedes i en pande. Hvis du følger fremgangsmåden, får du her ris med den helt perfekt konsistens og sprød og saftig kylling.

kyllinge paella

Spansk paella

Paella er en spansk klassiker, der oftest tilberedes med kød, fisk eller skaldyr – eller en blanding som her. Hvordan retten tilberedes og med hvilke ingredienser afhænger af, om opskriften stammer fra et område ved kysten eller inde i landet.

Denne opskrift kan ikke siges at være traditionel i sin fremgangsmåde, men smagen rammer ret godt plet, hvis I spørger mig. Med ingredienser som peberfrugter og safran får du en herlig autentisk smag.

Safran i paella

Et must i opskriften er safran, der er med til at give farve til risene og en særlig smag til retten. I nogle opskrifter erstatter man safran med gurkemeje. Godt nok er det en dyr ingrediens, hvis du tænker på prisen pr. gram, men det er altså ikke hér, du skal spare, for paella uden safran smager simpelthen ikke af paella.

opskrifter med kylling

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær

Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing

Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater 

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar