Salatskål med laksemousse af varmrøget laks

Salatskål med laksemousse

Denne laksemousse af varmrøget laks er helt fantastisk smagfuld, cremet, frisk og mægtig på samme tid. Opskriften er super, super simpel med kun 4 ingredienser: Varmrøget laks, cremefraiche og citronsaft for et frisk pift og lidt friskkværnet peber.

 

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her

Salatskål med laksemousse af varmrøget laks

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 10 min / i alt 25 min

Ingredienser

LAKSEMOUSSE AF VARMRØGET LAKS

  • 250 g varmrøget laks
  • 100 g cremefraiche
  • ½ citron
  • friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

  • ¼ helt rugbrød (brug gerne en lidt tør rest)
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

SALATSKÅL

  • 2 bakker grønne bønner
  • 2 modne avocadoer
  • 1 bakke bladet salat
  • 1 citron
  • evt. skovsyrer til pynt

Fremgangsmåde

LAKSEMOUSSE

Fjern skindet fra laksen, og rør laksen sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Smag til, og stil moussen på køl indtil servering.

RUGBRØDSCHIPS

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær rugbrød i så tynde skiver som muligt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag rugbrødschipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.

SALATSKÅL

Nip enderne af de grønne bønner. Hæld kogende vand over dem i en sigte, eller giv dem et hurtigt opkog i en gryde, så de bliver flot grønne. Skyl bønnerne i koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten.

Flæk avocadoerne. Skyl salaten, og fordel den i skåle. Top med lakserillette, bønner, halve avocadoer, citronbåde og rugbrødschips. Pynt med skovsyre, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salatskål med laksemousse varmrøget laks

Salatskål med laksemousse

Laksemoussen smager vidunderligt i en sandwich, men hvis du har lyst til et lidt grønnere måltid, kan du prøve den i en fyldig salatskål. Her tilføjer jeg grønne bønner, salat og avocado. Til serveringen supplerer jeg salaten med knasende sprøde rugbrødschips, der er perfekte til at skove moussen op.

Salatskål med laksemousse rugbrødschips

Hjemmelavede rugbrødschips

Simon bager et fremragende rugbrød, og selvom det er meget sjældent, vi ikke får det spist, sker det alligevel sommetider, at vi har en kedelig, tør rest til overs. Heldigvis behøver det ikke at gå til spilde, for på nul-komma-fem kan det let forvandles til de lækreste, sprøde rugbrødschips. De er en herlig snack inden middagen, serveret med en god dip, eller som drys over en salat som her, som alternativ til klassiske croutoner

Flere gode opskrifter med laks:

Laksefrikadeller med quinoasalat

Laksesalat med avocado og grape

Laks med pesto crust

Sushiskål med laks og grønne ris

Rødbedevafler med ærtedip og varmrøget laks

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar