Grillet spidskål med parmesan

spidskål på grill

Grillet spidskål

Det her er virkelig sommerens favorittilbehør! Grillet spidskål serveret med et generøst drys friskrevet parmesan. Hvis du aldrig har prøvet at grille (eller stege) spidskål før, må du simpelthen give det et skud. Kålen bliver så delikat og får den skønneste smag, der gør, at man pludselig snildt kan guffer et halvt kålhoved i sig.

Grillet spidskål med parmesan

Tilbehør til 1 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • 30 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

Skær spidskålet i både. Sørg for ikke at skære for meget af bunden fra, så bladene ikke falder fra hinanden. Pres citronsaft over spidskålsbådene. Dryp olivenolie over, og kværn med salt og peber.

Grill spidskålen på alle sider, til den får flotte grillstriber. Anret grillet spidskål på et fad, og riv parmesan over. Pynt med frisk timian, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grillet spidskål

Spidskål på grillen

Grillet spidskål virker måske som en lidt spøjs spise for nogle. Grillet kål?! Kan det virkelig være lækkert? Men ja, det kan det i dén grad, og så er det tilmed stjernenemt at tilberede.

Hvordan griller man spidskål?

Det eneste du skal gøre, er følgende: Skyl kålen godt, og skær den i skiver. Dryp lidt olivenolie over, og drys med salt og peber, inden kålen ryger på grillen. Her skal den have et par minutter eller fem på hver side, alt efter hvor varm grillen er. Det vigtigste er bare, at den får flotte grillstriber, og det er dem, der giver den gode smag. Grillet spidskål kan serveres bare sådan, men jeg synes, det smager ekstra skønt, hvis man giver det et dryp citronsaft, river parmesan over og pynter med frisk timian.

 

Grillet spidskål med parmesan

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar