Mexicansk kylling med vandmelonsalsa

Mexicansk kylling

Mexicansk mad er altid et hit! Det er comfort food i bedste stil – fyldt med smag og fylde!

Det mexicanske køkken er tilmed nemt at gøre grønt med masser af friske råvarer og krydderier. Og det er dette måltid et fremragende eksempel på. Her serveres mexi-krydrede kyllingelår med en sød og saftig salsa af vandmelon og tomater samt grønne ris med avocado.

 

 

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her

Mexicansk kylling med avocado-ris og vandmelonsalsa

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

Mexicansk kylling

  • 4 kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt peber

Avocado-ris

  • 3 dl brune ris
  • 2 modne avocadoer
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • salt og peber

Vandmelon-salsa

  • 250 g cherrytomater
  • ¼ vandmelon
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Avocado-ris

Kog ris efter anvisningen på pakken. Flæk avocadoerne, og skrab avocadokødet over i en skål. Hak koriander. Pil og pres hvidløg. Mos avocado, koriander og hvidløg sammen med en gaffel. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber.

Mexicansk kylling

Tænd ovnen på 220°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Smør dem ind i olivenolie. Bland alle krydderierne i en lille skål, og gnub dernæst blandingen ind i kyllingelårene. Sæt lårene i ovnen i 30 minutter, til de er gennemstegte, og skindet er sprødt.

Vandmelon-salsa

Skyl cherrytomater. Skær cherrytomater og vandmelon i små tern, og bland dem i en skål. Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Servér salsaen til mexicansk kylling og avocado-ris.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mexicansk kylling

Mexicansk krydrede kyllingelår

Mexicansk kylling laver jeg med en krydderiblanding af røget paprika, hvidløgspulver
spidskommen, koriander og cayennepeber. Det giver den perfekte (tex)mex-smag, og det er nemt at variere, hvor spicy kyllingen skal være, ved at skrue og op ned for cayenne-pulveret.

Kyllingelårene tilbereder jeg nemt i et fad, hvor de krydres godt, inden de ryger en tur i ovnen. En halv times tid efter – imens du har haft tid til at klargøre tilbehøret – er de perfekt sprøde og saftige og klar til servering.
Mexicansk kylling

Salsa med vandmelon

Til mexicansk kylling serverer jeg avocado-ris og en helt enestående salsa af vandmelon og tomater. Den er en mere sød, frisk og læskende end en almindelig salsa, og smagen af vandmelon og tomater komplementerer hinanden så godt. Vandmelon-salsaen er i det hele taget virkelig skøn til alverdens sommermad, så jeg vil også anbefale dig at prøve den, selvom resten af menuen ikke er mexicansk.

Grønne ris med avocado

Når jeg serverer ris til mexicansk mad, kan jeg godt lide at vende dem i avocado og hakkede krydderier. Det giver dem den fineste grønne farve, og så smager det også virkelig herligt. Jeg bruger brune ris, fordi jeg bedre kan lide smagen, men almindelig hvide ris går også sagtens an – og så bliver farven endnu mere strålende grøn.

Flere opskrifter på mexicansk inspireret mad

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar