Salat med rugkerner og bagte tomater

Hvis du har lyst til en frisk, let og alligvel dejlig mættende måltidsalat, er denne smukke rugkernesalat lige sagen.

Basen for salaten er rugkerner og rucolasalat, og derudover tilføjes smagfulde, ovnbagte tomater, serranoskinke og mozzarella. Super simpelt, men så-så-så godt.

 

 

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her

Salat med rugkerner og bagte tomater

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 4 dl rugkerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g rucola
  • 150 g serranoskinke
  • 2 kugler frisk mozzarella

OVNBAGTE CHERRYTOMATER

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. salt

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 spsk. balsamico-glace

Fremgangsmåde

Kog rugkerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Vend de afdryppede rugkerner med olie, balsamico, salt og peber, og lad dem køle let af.

OVNBAGTE CHERRYTOMATER:

Tænd ovnen på 150°. Skyl cherrytomaterne, vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr let med salt, og bag tomaterne i ovnen i 30 minutter, til de er rynkede og gyldne.

Skyl rucola. Bland rugkerner og rucola på et salatfad. Top med de bagte cherrytomater, serranoskinke og mozzarella revet i mindre stykker.

Pynt med oregano, og dryp med balsamicoglace.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med rugkerner

Salat med rugkerner

Måltidssalat med rugkerner

Salat med rugkerner er en af mine favoritter, når jeg har lyst til at en frisk og alligevel fyldig salat. Rugkernerne forbliver bliver dejligt faste, efter de koges, og så har den en let syrlig smag, som du sikkert kender fra rugbrød.

Smagen af rugkerner passer perfekt med den let bitre rucolasalat. Derudover tilføjer jeg serranoskinke, mozzarella og tomater, der er jo er en klassisk vinderkombination. Her smager den ekstra dejligt, fordi tomaterne er blevet bagt i ovnen for endnu mere velsmag.

Ovnbagte tomater med ekstra smag

For at give mine tomater et ekstra skud smag, vender jeg dem i olivenolie og salt, hvorefter de syger en tur i ovnen. Efter en god halv time får tomaterne en helt anden sødme og syre – det er næsten som havde man skruet op for smagen på en volumeknap.

sommersalater

Flere opskrifter på skønne sommersalater

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar