Carnitas tacos

REKLAME
Carnitas Tacos

Dette er de ultimative tacos, hvis du spørger mig! De er fyldt med “carnitas”, der er det mest møre og smagfylde grisekød, og farverige grøntsager.

Carnitas laver jeg her af grisekæber. Det er en overset udskæring hos de fleste, og dét er en skam, for de bliver ufatteligt møre og koster ikke særlig meget.

Carnitas tacos

 

Ingredienser

Braiserede grisekæber

  • 1 kg grisekæber
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øl
  • vand eller boullion til det dækker

TACOS

  • 12 små tacos
  • 2 avocado
  • 1/4 rødkål
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 limefrugter
  • syltede rødløg*

Fremgangsmåde

Braiserede grisekæber

Puds grisekæberne fri for hinder (eller bed din slagter om at gøre det), og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend kæberne i alle krydderierne i en skål.

Brun kæberne på alle sider i en gryde i smør og/eller olie. Tag kæberne op af gryden igen.

Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløgsfeddene. Tilsæt løg og hvidløg til gryden, og svits det, til de bliver klare.

Kom de brunede grisekæber tilbage i gryden. Hæld øllen i gryden, og tilsæt vand eller boullion, til det netop dækker kæberne. Sæt låg på, og lad gryden simre i 2 timer.

Fisk forsigtigt grisekæberne op af gryden, og trevl kødet fra hinanden.

TACOS

Lun tacos, så de bliver bløde. Fyld dem med kød, fintsnittet kål, skiver af avocado, koriander og syltede rødløg.

* Find min opskrift på syltede rødløg her.

Find flere opskrifter i samme kategori

Tacos med carnitas

Carnitas betyder noget a la “småt kød” på mexicansk. Jeg synes bedst, det beskrives, som den mexicanske udgave af pulled pork. Trevlet, saftigt, smagfuldt.

Man kan lave carnitas af flere udskæringer, oftest nogle, der har et højere fedtindhold. Det sikrer nemlig en god smag, og at kødet bliver så mørt, at det nærmest falder fra hinanden, når det langtidstilberedes.

 

Braiserede grisekæber

Grisekæber kræver langtidstilberedning, men så snart ingredienserne er samlet i gryden, passer den stort set sig selv. Her braiseres grisekæberne med mexicanske krydderier og øl, hvorefter jeg trevler det, så det er nemt at fordele i tacos.

Det er virkelig dejlig gæstemad, fordi det let kan forberedes, inden gæsterne ankommer.  Og så er det tilmed billig mad til mange. Det eneste, der kan være en smule vanskeligt, er at finde et sted, der forhandler grisekæber. Din slagter har dem stensikkert, men måske du lige skal ringe i forvejen, og ellers kan de også bestilles på Nemlig.com

 

Opskrifter med grisekød

Denne opskrift har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Et initiativ med formålet at vise, hvor let det kan være at lave mad, der smager af mere, når man bruger grisekød. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.

 

Flere opskrifter på mexicansk inspireret mad

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Det ser virkelig godt ud! Hvad ville du lave det med for en udskæring, hvis det er helt umuligt at få fat i grisekæber? 🙂

    1. Hej Emma 🙂
      Du skal bruge en fed udskæring såsom nakkekam (uden svær), og så skal kødet skæres i grove tern inden. Men
      tilberedningstiden vil dog ændre sig lidt. Bare lad det simre, indtil kødet er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden 🙂

Skriv en kommentar