Kanelsnurrer i fad

Kanelsnurrer i fad

Disse kanelsnurrer er den lækreste, søde servering!

Perfekt til at imponere gæster eller bare forkæle hele familien.

Snurrene fyldes med en lækker remonce, inden de bages sammen i fad og toppes med en let syrlig flødeostglasur.

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 100 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 600 g hvedemel + lidt til bordet
  • 100 g blødt smør

REMONCE

  • 2 spsk. stødt kanel
  • 200 g rørsukker
  • 200 g blødt smør

FLØDEOSTGLASUR

  • 50 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 100 g flødeost natural

Fremgangsmåde

SNURRER

Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Rør æg, rørsukker, kardemomme og salt i. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundingt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen – enten tildækket natten over i køleskabet eller under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 2 timer.

REMONCE

Rør kanel, sukker og blødt smør sammen i en skål.

SNURRER, FORTSAT

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.

Smør remonce ud på rektanglen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

Skær strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.

Beklæd et ovnfast fad på 25 x 35 cm med bagepapir. Fordel snurrerne ned i fadet, så der er ca. 1 cm mellemrum mellem dem.

Lad kanelsnurrerne hæve til dobbelt størrelse i cirka 2 timer.

Forvarm ovnen til 225° varmluft, og bag fadet i ovnen i 15 minutter, til snurrerne er flot gyldne.

GLASUR

Pisk blødt smør sammen med flormelis og vaniljepulver. Tilsæt ahornsirup og flødeost, og pisk igen, til du får en jævn glasur. Fordel glasuren over kanelsnurre-fadet, inden servering – gerne imens de stadig er lune.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kanelsnurrer i fad

Kanelsnurrer bagt i fad

Kanelsnurrer i fad er en om muligt endnu mere lækker version end klassiske kanelsnegle eller -snurrer. Opskriften kan sagtens bruges til at lave kanelsnegle eller snurrer, der bages enkeltvist på en bageplade. Men jeg synes, det er både endnu mere lækkert og mere festligt at bage dem sammen i et fad.

Kanelsnurrer med flødeostglasur

Jeg topper fadet med den lækreste flødeostglasur. Eller “cream cheese frosting” om man vil. Det er vist lidt en amerikansk ting at toppe kanelsnegle med en glasur af flødeost, men nøj, det er altså en skam, at det ikke er noget, vi gør i Danmark. Kombinationen af de søde, krydrede snegle og den let syrlige glasur er simpelthen magisk! Det er så meget mere lækkert end en klassisk glasur, så jeg vil virkelig anbefale jer at give det et skud.

 

Shop the post

- reklamelinks

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Louise 🙂 Du kan ikke udskifte det 1:1. Men brug 10 g hele kardemommefrø, som du kværner, så får du en super god og autentisk smag 🙂

  1. Kunne det her ikke godt være en af de opskrifter du lige viste på film? Så man kan se det med at folde. Jeg FORSTÅR det simpelthen aldrig – selvom du virkelig har forsøgt godt 😀 Ville blive så glad!

  2. Jeg plejer at lave mine snurrer i muffins forme (så noget mindre) og så underbage de fleste lidt og fryse dem… Så kan man lige tage nogle stykker ud til weekend brunch eller bare en kop te og få dem friskbagte. Muffinformene holder på remonce… Og adskiller dem i fryseren😊
    Og så kommer jeg både marcipan og frikknust kardemomme(også i dej) i remoncen…

  3. Hoooold nu op, hvor er de lækre! Må se igennem fingre med, hvor meget smør der er i og nøjes med at bage dem en enkelt gang eller to om året, for det er da SVÆRT ikke at spise hele pladen med det samme 😉

Skriv en kommentar