Kulmule med græskarmos og brunet smør

ANNONCE
kulmule med græskarmos

Det her er den skønneste efterårsret.

Kulmule med sprødstegt skid, en cremet græskarmos og brunet smør – så simpelt og så godt!

Retten tager ikke mere end en halv time at lave, men den smager så vidunderligt, at den snildt kan serveres for gæster.

Se hvor nemt det er at tilberede retten i denne video: 

Kulmule med græskarmos og brunet smør

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

KULMULE

  • 500 g kulmulefilet
  • salt og friskkværnet peber

GRÆSKARMOS

  • 1 hokkaido-græskar
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. smør
  • salt & friskkværnet peber

BRUNET SMØR DRESSING

  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 lille løg
  • 50 g smør
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og friskkværnet peber

TOPPING

  • 1 dl hasselnødder
  • lidt salvieblade

Fremgangsmåde

GRÆSKARMOS

Halvér græskarret, og fjern kernerne. Fjern skallen, og skær græskarkødet i tern. Kog græskartern i en gryde med usaltet vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre, og si kogevandet fra. Mos græskar sammen med smør. Brug enten en grydeske, en kartoffelmoser eller en elpisker. Smag til med salt og peber.

TOPPING

Rist hasselnødderne på en tør pande, til skallerne løsner sig. Lad dem køle lidt af, inden du nulrer skallerne af og hakker nødderne groft.

BRUNET SMØRDRESSING

Hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.

KULMULE

Steg kulmulefileterne ved høj varme på panden (tilsæt evt. en smule mere smør). Først på skindsiden, til den er flot sprød og gylden. Dernæst på kødsiden, til fisken er netopgennemstegt. Krydr med salt og peber

SERVERING

Anret tallerkener med græskarmos, og top dem med kulmule og brunet smørdressing. Drys med hakkede hasselnødder og lidt salvieblade.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kulmule med græskarmos

Kulmule med græskarmos er en skøn kombination. Fisken får rigtig lov til at stråle sammen med den milde, sødmefulde græskarmos. Og når der dryppes lidt brunet smør-dressing over, løftes resultatet til nye højder! Super simpelt men vidunderligt smagfuldt.

Når turen går forbi fiskehandleren, er kulmule en af mine favoritter. Det er en hvid fisk, der er mere saftig og fast i kødet end eksempelvis torsk. Det gør kulmule nemmere at stege, uden at fisken bliver tør, og skindet kan steges dejlig sprødt.

Brunet smør

Når smør brunes, får det en vidunderlig karamelliseret og nøddeagtig smag. Jeg tilføjer også et finthakket løg og lidt salvie, der virkelig er et perfekt match til retten.

For at balancere smagen af brunet smør, smager jeg dressingen til med en smule ahornsirup og hvidvinseddike. Det giver den perfekte spil mellem syrlig/sød/fed, og resulterer i en dressing, der er svær at få nok af.

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma 😊
    Jeg har virkelig forelsket mig i kulmule og næste gang, vil jeg helt sikkert lave din hokkaidomos til!
    Et lille tip til at stege kulmulen er, at i stedet for at vende kulmulen om på panden, så kan fisken lægges på en tallerken med et grydelåg over, så den bliver dampet færdig og lækker mør 😊

Skriv en kommentar