Pizza med figner, serrano og karamelliserede rødløg

pizza med figner

Denne skønne pizza er ikke bare smuk men også ufattelig lækker!

Bund forbages, inden den toppes med ost, figner, serranoskinke, karamelliserede rødløg og friske urter. Den perfekte kombination af sød, salt, surt, cremet, og knasende sprødt.

Pizza med figner, serrano og karamelliserede rødløg

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min /

Ingredienser

Pizzabund

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g fuldkornsmel
  • ca. 600 g Tipo 00 hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie til pensling

Karamelliserede rødløg

  • KARAMELLISEREDE RØDLØG 2 rødløg 1 spsk. smør til stegning salt og friskkværnet peber 3 spsk. balsamicoeddike

TOPPINGS

  • 2 kugler mozzarella, ca 250 g
  • 4-6 figner
  • 10 stykker serranoskinke
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde

Pizzabund

Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør fuldkornsmelet i. Tilsæt dernæst Tipo 00 hvedemel en smule ad gangen, og ælt til dejen spændstig. Pas endelig på med at tilsætte for meget mel, for så kan dejen blive tør.
Ælt dejen på bordet, og kom den dernæst tilbage i skålen. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

KARAMELLISEREDE RØDLØG

Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene let brune. Krydr med salt og peber. Hæld balsamico over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen.

PIZZA

Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt 2 bageplader i ovnen.

Rul dejen ud til to pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt pizzaerne over på bagepapir og dernæst over på de varme bageplader. Forbag pizzaerne i 5 minutter, til bundene begynder at blive faste men endnu ikke gyldne.

Riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over pizzaerne. Skær fignerne i skiver, og fordel dem ligeledes over pizzaerne. Sæt dernæst pizzaerne tilbage i ovnen i yderligere 7 minutter, til osten er smeltet og bundene sprøde og gyldne.

Top med karamelliserede rødløg og serranoskinke, og pynt med timian.

Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

hvid pizza med figner

Hvid pizza med figner

Pizza med figner er en virkelig herlig kombination! Den sprøde, salte pizza bund sammen med smeltet ost og de søde figner smager simpelthen magisk. Tilsæt salt serranoskinke og karamelliserede rødløg, og du får en ikke bare smuk men også utrolig velsmagende pizza.

Glutenfri pizzabund

Hvis du vil prøve en glutenfri pizzabund, vil jeg anbefale dig min opskrift her: Glutenfri pizza

Min glutenfri pizzabund er nem! Og så smager den nærmest præcist som en kridhvid hvedebund. Jeg vil vove at påstå, at de fleste ikke vil kunne smage forskel, hvis de ikke ved besked om ingredienslisten, for her er på ingen måde tale om en stenhård, tør speltbund. Den glutenfrie pizza får en luftig, sprød og sej pizzabund, der tilmed er 100% fuldkorn og propfyldt med fibre.

Figner på pizza

En af mine yndlingsfrugter er figner. De er så fascinerende smukke og lige tilpas søde. Jeg ærger mig evigt over deres korte sæson og forsøger at få det bedste ud af den, så længe de er til at få fingrene i.

Figner kan både bruges friske på pizza eller komme med i ovnen som denne opskrift. Begge dele smager dejligt, så prøv dig frem og se, hvad du foretrækker.

Flere opskrifter med figner

Spinatsalat med pistacie paneret avocado og figner

Tærte med gedeost og figner

Figne caprese

Avocado toast med halloumi og figner

Linsesalat med aubergine og figner

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar