Ratatouille tærte

Denne nemme og sunde tærte er spændfyldt med grøntsager a la den franske grøntsagsret ratatouille.

Skiver af squash, aubergine og peberfrugt anrettes over en krydret tomatsauce på en sprød, glutenfri fuldkornsbund af havregryn.

 

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her

Ratatouille tærte

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 40 min / i alt 50 min

Ingredienser

TOMATSAUCE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ spsk. frisk eller tørret timian
  • ½ spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

TÆRTEBUND

  • 250 g havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 æggehvide
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æggeblomme til pensling
  • ½ dl vand

RATATOUILLE-FYLD

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

TOMATSAUCE

Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Svits det i 1 spsk. olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian og rosmarin, og smag til med salt og peber. Lad saucen koge ind i 15 minutter, så den kan fordeles over tærtebunden uden at flyde ud.

TÆRTEBUND

Tænd ovnen på 200°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æg­gehvide og olie, og blend igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; fjern det øverste stykke papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel tomatsaucen over tærtebunden.

RATATOUILLE-FYLD

Rens og skær squash, aubergine og peberfrugt i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis rundt i ring over tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber. Fold siderne af dejen ind over fyldet ved at løfte op i bagepapiret. Pensl kanterne med æggeblomme, og drys evt. med en smule havregryn. Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne.

SERVERING

Pynt tærten med timian, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

vegetarisk Ratatouille tærte

Ratatouille tærte

Ratatouille tærte er som navnet antyder en tærte med ratatouille fyld. Sammensætningen af grønt og krydderier i fyldet er nemlig inspireret af den franske grøntsagsret.

I en traditionel ratatouille sauteres forskellige grøntsager såsom aubergine, squash og peberfrugt i olivenolie med krydderurter i en gryde. Her skærer jeg dog grøntsagerne i skiver, så de kan anrettes dekorativt på tærtebunden over en smagfuld tomatsauce.

TIP: Hvis du vil lave en ultra nem udgave af min ratatouille tærte, kan du købe en færdig tomatsauce frem for at lave din egen fra bunden.

 

Hvis du vil prøve en anden skøn opskrift med ratatouille, kan du prøve min ratatouille salat.

 

Glutenfri tærtebund af havregryn

Tærtebunden til ratatouille tærte er min glutenfrie bund af havregryn. Hvis I ikke har prøvet den endnu, må I virkelig give den et forsøg. Den kan bikses sammen i et snuptag, og så er den rigtig hverdagssund, fyldt med mættende fibre og fuldkorn.

Den glutenfri tærtebund laves af havregryn, der blendes til fint mel. Har du ikke køkkenmaskine, der kan klare den opgave, kan du købe havremel i stedet og samle dejen i en skål.

Jeg laver her tærten som en galette, en form for rustik tærtebund, der bages uden form. Det gør tærten drøn nem at lave, og man sparer på opvasken. Du kan dog også snildt bage tærten i en almindelig tærtefom.

 

Flere opskrifter på tærte

Prøv flere af mine opskrifter på lækre, sunde tærter til alle årstider:

  1. Tærte med serrano, gedeost og figner
  2. Mexi-tærte med kylling, chorizo og søde kartofler
  3. Tærte med gedeost og karameliserede rødløg
  4. Tærte med græskar, spinat og feta
  5. Boghvede-galette med rødbede, feta og karameliserede rødløg

 

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Lige en tærte til min smag, så den er gemt 🙂
    Tak for megen god inspiration her på din gode blog 🙂
    Du ønskes et godt efterår 🙂

  2. Hej Emma! Tak for dine altid skønne opskrifter, som jeg laver igen og igen – og altid får så meget ros for når jeg laver dem til andre!
    Jeg har lige et enkelt spørgsmål – måske jeg spørger dumt, men jeg kan ikke helt forstå hvorfor gryden skal tåle at kunne komme i ovnen? Er det mig der overser, at den skal i ovnen?
    Varme efterårskram,
    Isabella

Skriv en kommentar