Salat med laks, bagte gulerødder og brombær

Salat med varmrøget laks

Denne måltidssalat med varmrøget laks er ikke bare smuk men også sund, mættende og utrolig smagfuld.

På en base af grøn salat tilføjes bagte gulerødder, en sød/syrlig honningvinaigrette, saftige brombær og luksuslækker varmrøget laks.

 

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her

Salat med laks, bagte gulerødder og brombær

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 40 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 1 bakke blandet salat
  • 4 stykker varmrøget laks
  • 125 g brombær

BAGTE GULERØDDER

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. birkes
  • salt

HONNINGVINAIGRETTE

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

BAGTE GULERØDDER

Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i halve eller kvarter på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, birkes og salt. Bag gulerødderne i ovnen i 35 minutter, til de er let gyldne.

HONNINGVINAIGRETTE

Rør alle ingredienserne sammen.

SALAT

Skyl og tør salaten; vend den sammen med honningdressingen, og fordel den på et fad. Fordel varmrøget laks, bagte gulerødder og skyllede brombær over.

Find flere opskrifter i samme kategori

Smuk salat med laks

Denne salat med laks, synes jeg simpelthen, er så smuk! De fine gyldne farver fra gulerod og laks sammen med de dybrøde brombær. Så fint og sensommer-lækkert.

Salaten er dog ikke bare smuk men også virkelig lækker! Kombinationen af den salte, varmrøgede laks, de sødmefulde bagte gulerødder og saftige brombær er simpelthen magisk.

Jeg holder af at servere salaten som en måltidssalat, enten som en let aftensmad eller som en luksusfrokost, hvis jeg får frokostgæster i weekenden. Salaten er også fantastisk som en del af en større buffet.

Salat med bagte gulerødder

I min salat med laks vender jeg bagte gulerødder, der er drysset med birkes og bagt i ovnen. Når gulerødder bages i ovnen får de en dejlig sødmefuld smag. De små birkes tilføjer også en ekstra ristet smag og lidt knas, der virkelig klæder salaten.

Over grøn salat, gulerødder og laks drypper jeg en sød/syrlig honningvinaigrette, der binder alle smagene sammen.

Flere gode opskrifter med laks:

Laksefrikadeller med quinoasalat

Laksesalat med avocado og grape

Laks med pesto crust

Sushiskål med laks og grønne ris

Rødbedevafler med ærtedip og varmrøget laks

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar