Svamperagout

ANNONCE
svamperagout

Denne lækre ragout laves af masser af svampe, snittes fint og steges smukt gyldne med krydderier, parmesan og hvidvin.

Det er en fantastisk, vegetarisk efterårsret, sprængfyldt med velsmag.

Se hvor nemt det er at tilberede retten i denne video: 

Svamperagout

 
Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

Ragout

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. smør
 • 500 g blandede svampe
 • salt og peber
 • 1 håndfuld basilikum
 • 1 håndfuld timian
 • 1 dl hvidvin
 • 2 dl grøntsagsbouillon
 • 1 spsk. smør
 • 75 g parmesan

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint, og svits det i smør på en pande. Rens svampe, og hak dem. Tilsæt dem til panden, og lad dem stege med, indtil de bliver flot gyldne.

Snit basilikum og timian, og tilsæt det til panden sammen med salt og peber. Vend rundt, og hæld hvidvin og boullion på panden.

Lad retten simre, indtil væsken er kogt ind. Tilsæt 1 spsk. smør og friskrevet parmesan, og vend rundt, til retten bliver cremet og lækker.

PASTA

Kog pastaen efter anvisningen på posen, og vend den med svamperagout. Drys med urter og parmesan, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til svamperagout

Vegetarisk svamperagout

Min svamperagout er som en vegetarisk “kød”sauce, hvor det hakkede kød er udskiftet med fintsnittede svampe.

Traditionelt er en ragout en ret, hvor kød og grønt koges ind til en krydret stuvning. Her laver jeg dog retten helt uden kød, og så består den hovedsagligt at blandede svampe, der steges gyldne og simrer i hvidvin og boullion.

Til sidst tilsætter jeg en smule smør og friskrevet parmesan, hvilket gør ragouten fantastisk cremet og lækker.

Svamperagout med pasta

Jeg serverer min ragout med pasta (ofte af brune fuldkornsris, fordi jeg både elsker smagen, og hvordan de mætter). Den smager dog også helt fantastisk ovenpå polenta eller blot ristet brød for lækre svampetoasts.

 

Hvis du prøver min opskrift, vil jeg elske at se resultatet. Tag mig meget gerne på Instagram med @emmamartiny og #martinyfood.

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det ser virkelig godt ud! Måske et mærkeligt spørgsmål, men vil du tro, at man kan lave den med rødvin i stedet? Vi er mere til rødvin herhjemme, og det er oftere, at en sådan flaske åbnes 😉

 2. Synes det ville være rart at du kom et mål på pasta på (når nu det er en fuld opskrift) da den kan være lidt svær at bruge ellers og der efterhånden sjældent står portion mål på emballagen… 😉

  1. Det er jo bare så individuelt, hvor meget pasta appetitten rækker til + om man bruger frisk eller tørret 🙂 Men jeg vil sige 100 g tørret og 150 g frisk burde række.

 3. Hej Emma. Jeg vil bare lige fortælle, at min kæreste og jeg lavede denne ret her til aften. Hold nu OP, hvor var det LÆKKERT! Jeg havde slet ikke forestillet, m at det ville smage så godt, og jeg var lidt bange for, om vi ville savne lidt kød til. Men det gjorde vi slet ikke 😊 Dog endte vi altså med at bruge hele portionen af svampe til bare os to 🤪 Vi synes det var lidt for lidt med bare halvdelen. Dog blev det måske også lidt for meget med hele portionen. Jeg tror, jeg synes svampe portion passer lidt bedre til 3 personer. Men okay. Jeg elsker virkelig også svampe 😍 Jeg tænker at jeg vil servere den her for madklubben næste gang, og så bare lave en lidt større portion af svampe 😊 Tak for en virkelig lækker opskrift, Emma!

 4. Tak for en kanon lækker opskrift, Emma! Den var også populær hos min bedre halvdel, der ellers godt kan rynke på næsen, når jeg (igen) serverer en vegetarisk ret. Vi spiste hele portionen og blev godt mætte, så jeg ville måske tilføje en ekstra pakke svampe, hvis man er 3-4 personer. Jeg undlod hvidvin, da vi ikke lige havde noget på lager, men tilføjede i stedet lidt æblecidereddike. Det fungerede upåklageligt.

Skriv en kommentar