Chokoladekage med appelsin

REKLAME
Chokoladekage med appelsin

Denne skønne chokoladekage er intens og svampet, nærmest som en brownie. Den bages med chokolade med kandiseret appelsin, hvilket giver kagen et vidunderlig twist.

Chokoladekagen toppes med en creme af mascarpone, fløde og appelsinmarmelade. Det giver en skøn, luftig creme med en dejlig appelsinsmag, der passer perfekt til den mere kompakte chokoladekage.

Chokoladekage med appelsin

 
Kage til 8-10 stykker

Ingredienser

CHOKOLADEKAGE

  • 200 g mørk chokolade med appelsin + en smule til pynt
  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt 5 æg, str. M/L

APPELSINCREME

  • 200 g mascarpone
  • 1 dl appelsinmarmelade
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

Smelt forsigtigt chokolade, smør og rørsukker i en gryde, og tag det derefter af varmen, og lad blandingen køle lidt af.

Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne ned i gryden til chokoladeblandingen sammen med bagepulver og salt, og rør det sammen til en jævn dej. Kom hviderne i en anden skål for sig selv, og pisk dem helt stive med en elpisker.

Vend nu de piskede æggehvider i chokoladeskålen med en dejskraber. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed, og bliv ved med at vende forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af dejen. Kagedejen er klar, når den er glat og ensfarvet.

Beklæd bunden af en springform på cirka 25 cm med bagepapir, og smør evt. siderne med smør. Fordel derefter kagedejen i springformen, og sæt den i ovnen i cirka 30 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen køle af, og sæt den derefter i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.

APPELSINCREME

Blend mascarpone, appelsinmarmelade og vaniljekorn sammen til en helt glat konsistens. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med mascarponecremen.

Fordel appelsincremen over den afkølede chokoladekage, og pynt gerne med lidt grofthakket chokolade.

Find flere opskrifter i samme kategori

Chokoladekage med appelsin

Min chokoladekage med appelsin er utrolig nem at lave. Opskriften er baseret på min “Verdens bedste chokoladekage“, men her har jeg blot brugt chokoladen med kandiseret appelsinskal. Det er en dejlig simpel måde at give en kage et tvist af appelsinskal. Du kan dog også sagtens bruge en almindelig mørk chokolade og selv tilsætte skal af 1 usprøjtet appelsin

Kagecreme med appelsinmarmelade

Kagen topper jeg med en virkelig skøn creme. Den laves af mascarpone, der blendes sammen med appelsinmarmelade og vanilje, inden det vendes sammen med lidt pisket fløde. Det giver en perfekt frisk, luftig og sød creme, der kan røres sammen på nul-komma-fem.

 

Fødselsdagskage

Kagen er bagt i anledningen min samarbejdspartner Lidl’s fødselsdag. I denne uge fejrer supermarkedskæden sin 14 års fødselsdag, og dén fest vil jeg naturligvis bidrage til.

Lidl’s butikker er fyldt med gode fødselsdagstilbud, og inspirationen til denne kage fik jeg, da jeg spottede et stort glas appelsinmarmelade som en del af deres 15 kroners marked.

Desuden brugte jeg Lidl’s gode mørke fairtrade chokolade med appelsin og mandler. Jeg kan virkelig anbefale deres chokolade fra mærket J.D. Gross, for det er fremragende kvalitet til utrolig fair priser.

Se alle de gode fødselsdagstilbud i Lidl her.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar