Græskarsalat

græskarsalat

Græskarsalat er perfekt til efterår og vinter, hvor vi må “nøjes” med de grove grøntsager.

Når græskar bages i ovnen, bliver kødet sødt, saftigt og smagfuldt – perfekt som et indslag i en fyldig salat.

Her kombineres ristede græskartern med grønkål, granatæblekerner, feta og ristede mandler. En smuk og utrolig lækker salat, der kan serveres til alt fra julemad til falafler.

Græskarsalat

 
Salat til 4-6 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 pose grønkål
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 100 g feta
  • 1/2 granatæble

DRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub græskaret grundigt. Halvér det, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarkødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend ternene i olivenolie og salt, og sæt bagepladen i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre og let sprøde.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

Skyl grønkålen grundigt, og riv bladene af stilkene i mindre stykker. Bland grønkål og dressing i en skål, og massér grundigt dressingen ind i kålen, til den bliver blød.

Hak persille fint. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.

Vend græskartern, persille, mandler, granatæblekerner og smuldret feta i salaten. Servér enten lun eller kold.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

den bedste græskarsalat

Græskarsalat med grønkål

Græskarsalat er et fast indslag på vores spisebordet i vinterhalvåret. Og denne variant med grønkål, feta og smukke granatælblekerner er en af mine absolutte favoritter!

Først ristes tern af græskar (lad bare skindet blive på), hvorefter det vendes sammen med grønkål, der er masseret i smagfuld dressing. Derudover tilføjer jeg feta for lidt fedme, syrligt-søde granatæblekerne og knasende sprøde mandler. En kombination, der bare altid spiller, og som passer til det meste.

Salaten kan serveres til alt fra kylling til vegetardeller, men den er også perfekt til julemaden som et moderne, friskt indslag.

 

græskar med grønkål og feta

 

Salat med masseret grønkål

For at salaten bliver lækrest, er det vigtigt, at du masserer grønkålen. Det lyder måske lidt spøjst, men når du knuger den grove kål i dressigen, nedbrydes fibrene. Det gør kålen blød og så velsmagende, så man får lyst til at tømme hele skålen.

Jeg masserer her grønkålen i en dressing af olivenolie, æblecidereddike, honning og dijonsennep. En simpel og klassisk vinaigrette, der passer fantastisk til salatens andre komponenter.

 

grønkålssalat med græskar

Flere opskrifter med græskar:

Jeg elsker at bruge græskar i alt fra salater til risotto og æggekage. Prøv eksempelvis disse opskrifter:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar