Polentapizza med pepperoni

Polenta er majsgryn, der oftest bruges til at lave en cremet grød. Denne polentagrød kan man dog smøre ud på bagepapir og bage til den lækreste, sprøde, glutenfrie pizzabund.

Opskriften på polentapizza er ganske simpel og lige til, og pizzaen kan naturligvis toppes med lige det, man er i humør til. Her laver jeg en klassisk variant med tomatsauce, mozzarella og en god pepperoni salami.

Polentapizza med pepperoni

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t

Ingredienser

POLENTAPIZZABUND

  • 300 g polenta (majsgryn)
  • 1 l vand
  • 25 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

TOPPINGS

  • 1 portion pizzasauce (købt eller hjemmelavet*)
  • 2 kugler mozzarella (i alt ca. 250 g)
  • 100 g pepperoni eller anden italiensk salami

Fremgangsmåde

POLENTAPIZZABUND

Tænd ovnen på 200°.

Bring vandet i kog. Drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 15 minutter. Pas på – det kan godt boble meget!

Smag grøden til med parmesan, salt og peber.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie.

Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.

Tag bunden ud, og vend den forsigtigt om. Nu er polentabunden klar til toppings.

TOPPINGS

Smør pizzasauce ud på polentabundene. Fordel mozzarella over i mindre stykker og top med pepperoni.

Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.


* Prøv min hjemmelavede pizzasauce her.

Find flere opskrifter i samme kategori

polentapizza

polentapizza chorizo

Sprød polentapizza

Polentapizza er en af mine favoritter, når det kommer til alternative pizzabunde. Bunden bliver virkelig dejlig sprød, og smagen passer perfekt til diverse toppings. Derudover er opskriften meget nem at gå til, helt uden hævetid, så pizzaerne kan komme på bordet i en fart.

Vegetarisk eller vegansk polentapizza

Du kan toppe din pizza med lige det, du er i humør til. Og så er det en opskrift, der er super nem at gøre enten vegetarisk eller vegansk.

Hvis du gerne vil gøre opskriften vegansk, kan du også sagtens undlade parmesan i bunden og bruge et alternativ til ost på toppen.

Til en vegetarpizza skal du naturligvis blot undlade salami og toppe med en masse grønt i stedet.

Flere opskrifter med polenta

Polenta er majsgryn, en form for groft majsmel, der har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. Prøv eksempelvis en af disse opskrifter:

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar