Salat med and, gedeost og bagte rødbeder

Denne salat med and, gedeost og bagte rødbeder er ikke bare smuk men også utrolig lækker.

Det er en simpel men delikat kombination, hvor råvarerne bare komplimenterer hinanden helt fremragende.

Jeg synes, at gedeost og rødbeder er at himmelsk match, og det klæder også smagen af and helt perfekt. Hvis du ikke er fan af gedeost, kan du dog snildt erstatte det med feta, mozzarella eller anden ost.

 

Salat med and, gedeost og bagte rødbeder

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 25 min / i alt 35 min

Ingredienser

AND

  • 2 andebrystfileter*
  • salt og peber
  • 2 spsk. smør til stegning

SALAT

  • 75 g feldsalat
  • 150 g frisk gedeost
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld skovsyre

BAGTE RØDBEDER

  • 1 kg rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

DRESSING

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde

BAGTE RØDBEDER

Tænd ovnen på 220°. Skrub eller skræl rødbeder, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er møre og let sprøde i kanterne.

AND

Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter.

DRESSING

Pisk ingredienserne sammen

SALAT

Skyl og tør feldsalat, og fordel det på et fad sammen med bagte rødbeder. Hæld dressingen over, og vend rundt.

Skær andebryster i skiver, og anret dem over salaten. Fordel stykker af gedeost over.

Rist pinjekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten. Pynt med skovsyre, og servér.

* I stedet for andebrystfilet, kan du bruge rest af trevlet andekød.

Find flere opskrifter i samme kategori

salat med and

Salat med and – til forret eller hovedret

Salat med and er en herlig let hovedret, gerne serveret med noget godt brød. Sådan et simpelt men samtidig imponerenede måltid, der snildt kan serveres for gæster.

Den ville også være en smuk forret, gerne portionsanrettet med et par skiver and og salat på hver tallerken. Når salaten pyntes med skovsyrer, liger det jo nærmest noget, der kunne serveres på en gourmet restaurant!

Salat til Mortensaften

Jeg vil også anbefale salaten til Mortensaften. At servere and netop den aften er jo en gammel tradition, og dette er et skønt alternativt, hvis man ikke har mod på den helt store omgang steg-sauce-og-kartofler. Der er jo noget fint over at holde lidt liv i traditionerne – også hvis det er med et ret moderne twist 😉

Hvis du er på udkig efter endnu en opskrift med and, kan jeg også anbefale min asiatiske salat med nudler og andebryst. Her kombineres andebryst med masser af grøntsager, en skøn cremet dressing og nudler. Så lækkert!

Salat med rester af and

I opskriften laver jeg salaten med andebrystfilet, der lynsteges, så den er rosa og saftig. Det er vigtigt, at du endelig ikke steger fileterne for meget, for and bliver hurtigt tørt.

Du kan også snildt lave salaten med en rest and fra dagen forinden. Den smager eksempelvis vidunderligt med trevlet kød fra en andesteg. Så måske opskriften også kan bruges dagen efter Mortensaften?

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar