Cheesecake med citron

ANNONCE

Dette er den lækreste no bake cheesecake. Med en klassisk digestivebund og et uimodståeligt flødeostfyld med et twist af citron.

Cheesecaken har den perfekte balance mellem frisk og sød. Den er cremet og let på samme tid og vil med sikkerhed blive et hit hos dine gæster.

 

Cheesecake med citron

 
8-12 stykker
forberedelse 15 min / tilberedning 3 timer i køleskabet /

Ingredienser

KIKSEBUND

  • 225 g digestive kiks
  • 125 g smør

OSTECREME

  • 5 blade husblas
  • 300 g flødeost
  • 2 dl yoghurt
  • salt og saft af 1 usprøjtet citron
  • 100 g sukker
  • 2 dl fløde

PYNT

  • skal af 1 citron
  • skovsyrer

Fremgangsmåde

BUND

Knus digestivekiksene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Du kan også komme kiksene i en pose og knuse dem fint med en kagerulle.

Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks.

Beklæd bunden af en springform på 20 cm med bagepapir. Fordel kikseblandingen i bunden af en springform, og pres den godt sammen. Sæt springformen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

OSTECREME

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

Pisk flødeost, yoghurt, citronsaft og -skal og sukker sammen til en jævn og luftig masse.

Pisk fløden til skum i en anden skål.

Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den forsigtig i en kasserolle. Tag det af varmen, og tilsæt en skefuld af flødeostcremen. Pisk dernæst husblasblandingen i skålen med flødeostcreme. Vend til sidst flødeskum i cremen.

Fordel ostecremen over kiksebunden i springformen. Sæt din cheesecake på køl i 3 timer, til den har sat sig. Pynt med citronskal og skovsyrer.

Find flere opskrifter i samme kategori

No bake cheesecake med citron

Min opskrift på cheesecake med citron er en no bake version. Der findes nemlig to versioner af cheesecake: Dem, der tilberedes i ovnen, og dem, hvor cremen sætter sig på køl.

Jeg foretrækker cheesecakes, der ikke skal bages. Og så elsker jeg at give dem et twist af citron. Syrligheden balancerer nemlig fedmen og sødmen helt perfekt.

Du kan sagtens udlande citronsaft og -skal i opskriften, men i så fald skal du skære ned på mængden af sukker.

Kvalitetsprodukter i Lidl

Til min opskrift på cheesecake har jeg brugt produkter fra WH-serien i Lidl: Flødeost, yoghurt, smør og fløde.

Sammen med gourmetkokken Wassim, der til dagligt arbejder på restauranten Frederikshøj i Århus, har Lidl udviklet en serie af kvalitetsvarer. Fokus er kvalitet til en fair pris, og serien er producerede af forskellige Danske producenter.

Den skønne økologiske flødeost er eksempelvis fra Barrit Mejeri, hvor den produceres efter stolte danske traditioner.

Udover flødeosten bruger jeg en smule yoghurt natural fra serien for en friskere smag, og smør fra WH i kiksebunden. Jeg tilsætter deres fantastiske double cream fløde, der kan er endnu mere cremet end almindelig piskefløde men kan piskes let og luftig.

Læs mere om WH-serien i Lidl her.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar