Græskar rösti med laks

Græskar rösti

Græskar rösti med laks er både en herlig forret, festlig frokost eller let hovedret. De er også et fantastisk indslag til en større buffet med mange små retter.

De sprøde rösti er som sprøde og saftige grøntsagspandekager, lavet af revet butternut græskar. De får en skøn smag, og det sødmefulde græskarkød passer perfekt til syrlig cremefraiche og salt, røget laks.

Græskar rösti med laks

 
Forret eller hovedret til 4-8 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

Græskar rösti

  • 500 g butternut græskar (skrællet vægt)
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og peber

TOPPING

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 400 g røget laks
  • 1 håndfuld purløg
  • 125 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde

Græskar rösti

Tænd ovnen på 200°. Skræl butternut græskar, flæk det på midten, og fjern kernernee. Riv græskarkødet groft. Pil og riv løget, og bland det med revet butternut. Tilsæt olivenolie, æg, havregryn, salt og peber, og rør godt rundt.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Tryk en håndfuld af røstiblandingen sammen mellem hænderne, og tryk den dernæst ud på bagepladen som en flad bøf. Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, til røstierne er flot gyldne.

TOPPING

Top røstierne med cremefraiche, røget laks og finthakket purløg. Servér med grøn salat.

Find flere opskrifter i samme kategori

Græskar rösti

Græskar rosti af butternut squash

Græskar rösti er en ny udgave af den klassiske opskrift. Traditionelt laves rösti nemlig af revet kartoffel, men her udskiftes det med revet butternut græskar. Hvis du ønsker, kan du snildt ersætte græskar med kartofler for en mere klassisk röstismag. Eller du kan bruge andre rodfrugter såsom rødbede, sød kartoffel eller pastinak.

Rösti i ovn

Jeg laver mine rösti i ovnen frem for at stege dem på panden. Det er nemlig betydelig nemmere, da man kan tilberede dem alle på én gang. Og så slipper man for at bekymre sig om, de falder fra hinanden, når de skal vendes.

Dine græskar rösti kan du lave i lige den størrelse, du foretrækker. Jeg laver små rösti, da de bliver mere sprøde, og så synes jeg også, de ser festlige ud at servere.

Rösti med røget laks

De lækre græskar rösti er som en grøn udgave af blinis. I stedet for små pandekager, består bunden af revet græskar. Toppingen med cremefraiche og røget laks er dog helt klassisk, og den passer virkelig perfekt til den sødmefulde smag af butternut.

Rösti er den perfekte bund for alverdens opskrifter, så variér endelig dit valg af toppings. Prøv eksempelvis en mexicansk inspireret version med cheddar, salsa og avocado. Eller brug dem som pizzabunde med tomatsauce, ost og rucola.

opskrifter med græskar

Flere opskrifter med græskar

Jeg har et stort udvalg af opskrifter med græskar på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar