Hasselback butternut græskar salat

Hasselback butternut græskar er den mest uimodståelige efterårsservering.

Når der laves fine snit i græskaret, inden det tilberedes i ovnen, både syner og smager fuldstændig fantastisk. Især når det sødmefulde græskar toppes med brunet smør, der indiskutabelt gør alt lige dén tand bedre.

BYGKERNESALAT MED HASSELBACK-BUTTERNUT & BRUNET SMØR

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t

Ingredienser

HASSELBACK BUTTERNUT

  • 1-2 butternutsquash
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

BYGKERNESALAT

  • 4 dl bygkerner
  • 25 g hasselnødder
  • 30 g parmesan
  • 1 bakke blandet salat

BRUNET SMØRDRESSING

  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 lille løg
  • 50 g smør
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød

Fremgangsmåde

HASSELBACK BUTTERNUT

Tænd ovnen på 180°. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne. Skær lange snit i hver halvdel med en skarp kniv uden at skære hele vejen igennem græskarskallen. Læg de 2 halve butternutsquash med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Krydr med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 45 minutter, til butternutsquashene er flot gyldne.

BYGKERNESALAT

Kog bygkerner efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Rist hasselnødder let på en tør pande, og hak dem meget groft. Høvl parmesan i tynde flager.

BRUNET SMØRDRESSING

Hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.

BYGKERNESALAT, FORTSAT

Skyl salaten, og bland den med de kogte bygkerner på et fad. Drys hasselnødder og parmesanflager over.

SERVERING

Anret butternutsquash på fadet, og dryp brunet smørdressing over. Servér med lunet brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Video med opskrift på hasselback butternut græskar

Hasselback butternut græskar er utrolig nemt at lave. At lave noget “hasselback” kender du sikkert fra den klassiske opskrift på kartofler, der tilberedes med fine snit. På den måde bliver de ekstra sprøde.

Ligesom med kartofler, er det også lækkert at lave andre grøntsager a la hasselback. DEt er eksempelvis en utrolig smukt og smagfuld tilberedningsmetode til butternut græskar.

Se den simple fremgangsmåde i denne video:

 

 

hasselback butternutgræskar

hasselback butternut

Hasselback butternut salat

Jeg serverer de smukke hasselback-butternut over en fyldig bygkernesalat med ristede hasselnødder og parmesan. Det, der gør salaten helt enestående, er en dressing af brunet smør. Den passer helt fantastisk til det søde græskar kød og bringer smagene sammen på bedste vis.

Sammen med noget godt, groft brød, kan salaten sagtens udgøre et let måltid, men hvis sulten er stor, smager det herligt til alt fra vegetariske squashdeller til et mørt stykke kød.

 

hasselback græskar

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar