Julesnegle med marcipan

Julesnegle med marcipan

Hvis du er vild med kanelsnegle og vild med smagen af jul, vil du elske disse julesnegle med marcipan.

Sneglene er luftige og lækre med et vidunderligt fyld af en julekrydret remonce, marcipan og rosiner. Perfekt til adventshygge eller som lidt sød forkælelse til kaffen i december.

 

Julesnegle med marcipan

 
20 snegle
forberedelse 1 t 30 min / tilberedning 15 min / i alt 1 t 45 min

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 600 g hvedemel + lidt til bordet

FYLD

  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. allehånde
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 200 g rørsukker
  • 200 g blødt smør
  • 100 g marcipan
  • 100 g rosiner

TIL PENSLING

  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk

Fremgangsmåde

Lun mælken i en kasserolle, til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Smelt smørret. Rør æg, smeltet smør, rørsukker, kardemomme og salt i skålen. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundingt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

FYLD

Rør kanel, allehånde, kardemomme, ingefær, sukker og blødt smør sammen i en skål til en remonce. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

SNEGLE

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.

Smør remonce ud på rektanglen. Fordel revet marcipan og rosiner over. Rul dernæst dejen sammen på den korte led, og skær snegle på ca. 2,5 cm med en skarp kniv. Placér sneglene på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 minutter.

BAGNING

Forvarm ovnen til 200° varmluft.

Pisk æg og mælk sammen, og pensl det på sneglene.

Bag sneglene i ovnen i 10-15 minutter, til de er flot gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kanelsnegle med marcipan

Julesnegle med rosiner og marcipan

Julesnegle med marcipan

De lækre julesnegle er en af de første julegodter, jeg har bagt i år. Jeg havde lyst til at forsøde søndagen med lidt kanelsnegle, og da jeg kom i tanke om, jeg havde en rest marcipan i køleskabet, fik jeg idéen til opskriften. Lækre, luftige og snaskede snegle med et juletwist.

Idéen viste sig at være ganske fremragende, for sneglene blev et kæmpe hit. Et en kop julete eller bare med på madpakken for at drysse lidt julestemning ud over hverdagen.

Remonce med marcipan og krydderier

Den skønne julesmag får sneglene af fyldet med remonce, marcipan og rosiner. Jeg tilsætter en blanding af kanel, kardemomme, allehånde og ingefær til den klassiske remonce af smør og sukker. Det giver en fantastisk krydret og sød smag, der sammen med marcipan og rosiner forvandler sneglene til et sandt julehit!

 

Flere opskrifter på julelækkerier

Hvis du er på udkig efter flere idéer til julens konfekt og søde sager, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar