Porchetta

ANNONCE

Porchetta er en italiensk klassiker. Det er deres version af flæskesteg, fyldt med urter og med svær hele vejen rundt.

Den italienske flæskesteg, Porchetta, laves som en rullesteg af et slag. Det smøres med en urteblanding fyldt med gode sager, inden det snøres sammen og langtidssteges i ovnen.

Opskriften er meget nemmere at gå til, end du måske tror. Og jeg tør nærmest med garanti love dig, at du vil kunne fremtrylle en saftig, smagfuld steg med sprøde svær en masse.

Porchetta

Ingredienser

  • 1 slag af gris (svineslag)
  • 5 laurbærblade
  • 2 spsk. groft salt
  • 1/2 flaske hvidvin

FYLD

  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 håndfuld timian
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt & friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld rosiner, gerne sultan

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Tag kødet ud af køleskabet en time inden, det skal bruges. Ris sværen med en skrap kniv (uden at du skærer helt ned til kødet), hvis det ikke allerede er gjort.

Placer slaget på et skærebræt med sværen ned af, og krydr med salt og peber.

Lav nu urteblandingen: Kom krydderierne, presset hvidløg, olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber i en foodprocessor, til det bliver til en grov mos. Rist pinjekerner på en tør pande, og tilsæt dem sammen med rosinerne. Puls maskinen, til de er hakkede.

Smør urteblandingen ud på slaget. Rul sammen og snør godt med kødsnor.

Gnid sværen godt med salt, og placér stegen i et ovnfast fad. Hæld en halv flaske hvidvin i bunden af fadet, og sæt det så i ovnen i 3 timer.

Skru ovnen op på 220 grader, og giv stegen yderligere 20-30 minutter, til sværen er sprød (brug evt. grillfunktion de sidste 5 minutter).

Tjek gerne temperaturen med et stegetermometer – kødet skal være omkring 73 grader, før du tager den ud af ovnen.

Lad din porchetta hvile i 15 minutter, inden du skærer den ud.

Find flere opskrifter i samme kategori

porchetta

Italiensk porchetta

Porchetta er en af mine favoritopskrifter med gris. Og hvis du spørger mig, slår den italienske rullesteg vores danske flæskesteg med længder!

Her er der flæskesvær hele vejen rundt, og kødet bliver fantastisk saftigt og får smag af den lækre urteblanding.

Italiensk rullesteg med urtefyld

Jeg fylder min porchetta med en lækker blanding af krydderurter, hvidløg, pinjekerner og rosiner. Af krydderurter kan du bruge lige, hvad du har lyst til, men jeg foretrækker kombinationen af persille rosmarin og timian. Lidt salvie ville også være en lækker tilføjelse.

Rosinerne må meget gerne være sultan rosiner. De store, lyse af slagsen, som man ofte bruger i Italien. Men det er ikke noget must, så helt almindelige rosiner går også an.

 

Jeg serverede min porchetta med en fyldig græskarsalat med grønkål, granatæble og feta. En fantastisk kombination, der også snildt kunne serveres i løbet af december, som en moderne julemiddag.

 

Opskrifter med grisekød

Opskriften har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Kampagnen har til formål at inspirere til, hvor let det kan være at tilberede grisekød, der smager af mere. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.

 

Flere opskrifter med grisekød

Carnitas tacos

Banh mi bowl

Braiserede spoleben med nye kartofler

Svinekæber med rodfrugtmos

Langtidsstegt skank med rodfrugter

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar