Ærtesuppe med bacon og mandelknas

Denne flotte, grønne ærtesuppe smager fantastisk cremet og lækkert. Jeg topper den med et sprødt knas af bacon og mandler samt smukke spæde ærteskud.

Suppen er en billig spise, fordi den består af frosne ærter, men samtidig smager det virkelig luksus-lækkert.

Sørg for at smage suppen godt til, ved at tilføje en smule citronsaft og en god sjat fløde til sidst – det gør hele forskellen!

ærtesuppe med bacon

Ærtesuppe med bacon og mandelknas

 

Bedøm denne ret

Hovedret eller forret til 4-6 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 20 min / i alt 25 min

Ingredienser

Ærtesuppe

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • ½ l bouillon, gerne kyllinge- af grøntsagsbouillon
  • 500 g frosne ærter
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt ærteskud til pynt

BACON-MANDEL-KNAS

  • 150 g god bacon i skiver
  • 50 g mandler

Fremgangsmåde

SUPPE

Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløget. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt bouillon og ærter. Læg låg på gryden, og lad den simre i 15 minutter. Blend dernæst suppen med en stavblender, til den får cremet konsistens. Rør fløde i, og smag til med citronsaft, salt og peber.

BACON-MANDEL-KNAS

Steg baconskiver sprøde på en tør pande. Afdryp dem på fedtsugende papir, og knæk dem dernæst i mindre stykker. Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne i baconfedtet på panden. Bland mandler og bacon i en skål.

SERVERING

Top suppen med bacon-mandel-knas og skyllede ærteskud, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

ærtesuppe med bacon mandelknas

Opskrift på ærtesuppe med bacon topping

Denne ærtesuppe med bacon og mandel topping er den slags mad, der både kan spises til hverdag og fest. Suppen er utrolig nem at lave, men den smager simpelthen så dejligt.

Ærtesuppen er en god forret, hvis du får gæster, men det er også nem hverdagsmad, der kan bikses sammen i en fart. Opskriften passer som hovedret til 4 personer og til forret til 6 personer.

Cremet ærtesuppe af frosne ærter

Min ærtesuppe laver jeg af frosne ærter. Det gør det til en virkelig budgetvenlig spise, for sådan en pose frosne ærter koster ikke meget mere end en flad 10-krone. Til gengæld er det helt utroligt, hvor dejlig en suppe, de kan trylles om til. Når de blendes med boullion, fløde og lidt citronsaft, får man en virkelig velsmagende suppe, der kan serveres året rundt.

Hvis du vil servere suppen i sommerhalvåret, vil jeg anbefale dig at toppe suppen med lidt friskbælgende ærter. De giver lige suppen et hint af sommer og smager jo simpelthen som slik!

 

TIP: Prøv også min opskrift på klassisk hønsekødssuppe eller gulerodssuppe med chorizo

 

Bacon-mandel-knas

Jeg topper min ærtesuppe med en sprød blanding af grofthakket bacon og mandler. Først steges bacon sprød på panden, inden den knækkes i mindre stykker, og så steges de grofthakkede mandler i baconfedtet på panden, hvilket giver dem en helt vidunderlig smag.

Opskrifter på suppe

Suppe er skøn og lunende hverdagsmad. Det er nemt at trylle rester fra køleskabet, og særligt halv-sørgelige grøntsagsrester, om til lækker suppe. Prøv nogle af mine yndlingsopskrifter på suppe her:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar