Amsterdam mini rejseguide

Dette indlæg bliver en opsamling på alle de indlæg, jeg har lavet omkring Amsterdam de sidste uger.  Vi havde fire overnatninger, og jeg synes, vi nåede at få et rigtig godt  indtryk af byen, selvom vi langt fra så alt, vi havde planlagt. Det var rigtig forårsvejr, så vi brugte mange timer på bare at gå rundt og prøve at finde vej i byen og finde små markeder og pladser, uden at have nogen egentlig plan for, hvad vi skulle nå den bestemte dag. Det var dejligt ikke at have noget, man skulle nå og samtidig opleve byen lidt tilfældigt.

 photo page13-1_zps9a482680.jpg

Den første dag var vi på kanalrundfart, og det var en rigtig god oplevelse. Det var med til at give et indtryk af byen, hvordan de forskellige bydele hænger sammen og giver idéer til, hvad vi gerne ville se de følgende dage. Der afgår en masse både fra Damrak ved Amsterdam Centraal.

Vi boede på Hotel Van Gogh i Oud Zuid /Museumkwatier. Det er både et hotel og et vandrehjem, og det var mit indtryk, at der boede mange unge mennesker. Vi fik en kedelig hotel-morgenmad hver morgen, men hotellet er hyggeligt og i god stand, og værelserne er rigtig fine i forhold til prisen. Der var gratis WiFi, og personalet var venlige og hjælpsomme.
(Van de Veldestraat 3-5, 1071 CW Amsterdam)

 photo page13-1_zps3161288e.jpg

Salsa club
En aften tog jeg med højskolens dansehold ud og dansede salsa. Der er flere salsaklubber i Amsterdam, og jeg kan desværre ikke huske navnet på den vi besøgte, men hvis I laver en hurtigt google søgning, kan man se, hvor de holder åbent hvilke aftener. Det var en utrolig sjovt oplevelse, men alle var utrolig dygtige. Jeg vil anbefale det som en start på en anderledes aften i byen, for selv om man ikke er modig nok til at trodse dansegulvet, er det rigtig hyggeligt at sidde og nyde en drink imens man beundre dansegulvet.

The temple of Venus
Flere fra højskolen besøgte Red light Destrict, men jeg vidste, at jeg ikke ville bryde mig om det, selvom det vist var meget uskyldigt om dagen. Jeg tog dog med på sex museet, som er en meget populær attraktion. Det kostede kun 4 euro at komme ind, men jeg synes heller ikke, det var mere værd. Selve museet er i flere etager, og meget større end det først syner udefra. Jeg havde forventet mere historisk information om Red-light destrict, prostitution og sex i forskellige tidaldre, men  realiteten var pornografiske billeder og ting i stil med en sten dildo med informationen “stone penis, possibly from Mexico. Age unknow”.. come on. Man blev ikke ret meget klogere, men hvis du skal underholde et par drenge i starten af puberteten, er det nok stedet.
(Sex Museum, “Venustempel” , Damrak 18, 1015 Amsterdam)

Nemo
Alle fra højskolen tog sammen på Nemo, som er et kæmpe eksperimentarium. Det var rigtig sjovt, og det ideelle sted, hvis man er et rigtigt legebarn. Dog vil jeg sige, at jeg har det lidt med dette sted, som jeg har det med attraktioner som Madam Tussauds – det er det samme i alle storbyer, og fortæller intet specielt om byen man besøger.
(Science Center Nemo Oosterdok 2 1011 VX Amsterdam)

 photo pager4_zpsb4ca5bc5.jpg

De 9 gader
Dette er et utroligt hyggeligt område i centrum fyldt med designbutikker, utallige gallerier og små tøjbutikker. Her finder I blandt andet second hand shoppen Episode, som jeg har skrevet om HER. samt en masse hyggelige resturanter. Her vil jeg gerne finde et hotel, når jeg skal besøge byen igen.

 photo page12-2_zps78666141.jpg

Der er rigtig mange lækre spisesteder i Amsterdam, og det er billigt at spise ude. Dog fik vi den dårligste pizza, jeg i mit liv har smagt, til aftensmad den første aften. Det kan virkelig betale sig, at bevæge sig lidt ud af de mest turistede områder, hvor man kan få alt for 5 euro, og så vil jeg gerne prise tripadvisor.com. En hurtig søgning – indtast hvilken type mad, I har lyst til, bestem pris og område, og så får du anbefalinger fra både turister, og folk der kendte i byen. På billedet kan se I en mexicansk restaurant, ‘Los Pilones’, hvor vi spiste aftenen efter, og fik en langt bedre oplevelse. Vi fik rigtig mexicansk mad og store gode drinks (mojitos mmmhm). De har flere resturanter rundt i byen, og det virkede til at være ret populært.

Her har I en oversigt over de andre restauranter, vi besøgte:

Thai Fusion – Lille, ikke så charmerende thailandsk restaurant, men god mad, kæmpe menukort og fine priser.
Castillo  – Hyggelig spansk restaurant med lækker tapas, sangria og billige drinks.
Cafe De Drie Graefjes – Super lækker café mad.
Broojde Bert – Lille, billig, men utrolig hyggeligt café. Perfekt til morgenmad og frokost.

Husk også at smage de populære pomfrittes, der serves på et hvert gade hjørne i kræmmerhus med mayo til. 

Og det var vist det. Nu håber jeg, jeg har husket det hele. Alt i alt er Amsterdam  en utrolig smuk by, jeg meget gerne vil besøge igen. Næste gang jeg besøger byen, vil jeg gerne besøge både Van Gogh museet og Anne Franks hjem, men der var timer lang kø til begge ting, så vi orkede det simpelthen ikke. Hvis I har besøgt byen, og har nogle gode tips til, hvad man skal opleve, ville det være fantastisk, hvis I tilføjede dem i en kommentar 🙂
ENGLISH RECAP: A mini guide and small recap of our lovely trip to Amsterdam.

4 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar