Asiatiske kyllingelår

De her asiatiske kyllingelår smager ganske enkelt helt fantastisk. Den lækre marinade af blandt andet soja og peanutbutter gør kødet utrolig mørt og smagfuldt. Med ingefær, hvidløg og ristede sesamfrø, der giver en krydret og stjerne lækker smag.

Kyllingelårene bliver ekstra gode, hvis du lader dem marinere natten over på køl. Jeg plejer at røre marinaden sammen og stille kyllingelårene i køleskabet dagen inden, når jeg laver aftensmad og alligevel har gang i køkkenet. Næste aften, 24 timer efter, skal jeg blot smide kyllingelårene i ovnen og lave lidt tilbehør. Så der er et nemt luksusmåltid klar på nul-komma-tyve minutter.

Asiatiske kyllingelår

 

Bedøm denne ret

Kylling til 4 personer
forberedelse 1 - 24 t / tilberedning 20 min / i alt 30 min arbejdstid

Ingredienser

  • 12 kyllingelår
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommel ingefær
  • 1 lime
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. kokossukker eller rørsukker
  • 0,5 dl sojasauce
  • 0,5 dl ristet sesamolie
  • 3 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af på en tallerken.

Riv hvidløg og ingefær fint. Pres saften fra limefrugten. Rør hvidløg, ingefær, limesaft, sojasauce, peanutbutter, sukker og sesamolie i en større skål (fx en margretheskål) . Tilsæt de afkølede, ristede sesamfrø.

Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere i mindst 1 time, dog gerne natten over i køleskabet.

Tænd ovnen på 200° varmluft. Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og fordel kyllingelår og marinade heri. Bag kyllingelårene i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne og gennemstegte.

Anret kyllingelårene på et serveres fad og pynt evt. med lidt frisk koriander eller mynte. Kom gerne den resterende marinade fra fadet i en lille skål, så den kan serveres som en sauce til retten.

Find flere opskrifter i samme kategori

asiatiske kyllingelår

Opskrift på asiatiske kyllingelår

Disse asiatiske kyllingelår kan nærmest ikke roses nok. De er utroligt smagfulde, krydrede, saftige, møre… Ja, jeg kunne blive ved! Sammen med min populære opskrift på kyllingesatay er det uden tvivl en af de lækreste opskrifter med kyllingekød, jeg kender til.

Det asiatiske køkken med alle dets krydderier er oplagt at kigge til, når man tilbereder kylling. Det kan sparke liv til kødets mere neutrale smag og gøre det mere mørt og saftigt.

 

TIP: Du kan sagtens bruge andre udskærringer af kylling til opskriften. Alt fra kyllingebryst til vinger vil fungere så fint!

 

Asiatisk marinade til kylling

Til denne asiatiske marinade bruger jeg en blanding af ingredienser, der gør kyllingekødet mere mørt og giver det en vidunderlig smag.

Sojasauce – er med til at gøre kødet super mørt. Det giver en karakteristik smag og erstatter salt i det asiatiske køkken.

Peanutbutter – Peanutbutter giver en god nøddesmag, og så gør både marinaden mere “snasket” (på den gode måde!).

Sesamolie – Det er vigtigt, at du bruger en ristet sesamolie, der tilføjer en helt magisk smag til retten.

Lime – Et frisk og syrligt modspil fra lime. Du kan snildt bruge citron i stedet.

Ingefær og hvidløg – Jeg giver ekstra smag fra ingefær og chili. Du kan også tilføje lidt rød chili, hvis du synes.

Sesamfrø – Jeg tilføjer ristede sesamfrø til marinaden, der både tilføjer en skøn smag og lidt knas til kyllingelårene.

 

marinade til asiatiske kyllingelår

Tilbehør til asiatisk kylling

De asiatiske kyllingelår smager skønt serveret med ris. Og det er ikke nødvendigt at lave en sauce, da den ekstra marinade fra fadet kan serveres dertil. Hvis du dog synes, der skal lidt ekstra dyppelse til (det vil jeg aldrig modsætte mig!), kan jeg anbefale en sød chilisause eller denne peanutbutter sauce.

Som salat kan jeg varmt anbefale min mangosalat med chili, der giver et sødt og spicy modspill, eller denne grønne og fyldige salat med edamamebønner og boghvede (her kan du undlade ris, da salaten er mættende i sig selv).

I stedet for ris kan du også servere de asiatiske kyllingelår til en lækker nudelsalat med masser af sprøde grøntsager. Prøv eksempelvis denne asiatisk salat med nudler og andebryst – men undlad and og servér istedet de lækre kyllingelår dertil.

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar