Aubergine pizza

Denne opskrift på aubergine pizza forvandler skiver af aubergine til små lækre pizzahapsere.

Skiver af aubergine bages let i ovnen, inden de toppes med tomat, ost og skinke – eller lige det, du er i humør til.

Servér dem et lynhurtigt, let og grønt måltid, eller som en del af en større buffet.

aubergine pizza

Aubergine pizza

Bedøm denne ret

let måltid / snack til 2 / 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g mozzarella
  • 8-10 skiver tyndskåret røget skinke (eksempelvis serrano)
  • 2 håndfulde rucola
  • Salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær auberginen i skiver på 1 cm. Fordel skiverne på en bageplade, og drys salt og peber over.

Sæt bagepladen i ovnen i 5 minutter ved 200 grader, og smør derefter de let bagte aubergineskiver med tomatpuré. Drys med basilikum, salt og peber, skær hvidløgene i helt tynde skiver, og fordel lidt hvidløg over hver aubergineskive. Kom til sidst ost og et stykke skinke på hver for at lave små minipizzaer.

Sæt bagepladen i ovnen igen i ca. 10 minutter, indtil skinken er sprød og osten smeltet, og servér aubergine-minipizzaerne med frisk rucola på toppen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Aubergine-pizza

Opskrift på aubergine pizza

Aubergine pizza smager naturligvis ikke ligesom en sprød italiensk hvedebund. Men pizzasmagen er stadig ikke til at tage fejl af, når man kombinerer tomat, skinke og ost.

For at lave aubergine pizza skal du bruge en gerne lidt “tyk” aubergine, så skiverne ikke bliver alt for små. Skær auberginen i skiver, og bag dem kort i ovnen, så de begynder at blive møre. Derefter kan du toppe med diverse pizzatoppings, inden de skal have yderligere 10 minutter i ovnen.

 

TIP: Prøv også min opskrift på lækker pizza med græskarbund eller den populære kikærtepizza eller nemme tortillapizzas.

 

Du kan naturligvis toppe dine pizzaer med præcis det, du synes om og har på lager, men her er jeg gået den helt klassiske vej med tomatsauce, mozzarella og lufttørret skinke. Prøv også en variation med tynde kartoffelskiver og pesto.

 

Aubergine-minipizza

 

Minipizza af aubergine fra kogebogen Skønne salater

Opskriften på minipizza af aubergine er at finde i min første kogebog  “Skønne salater & vidunderligt tilbehør” – og den hitter altså stadig!

Vi bruger ofte opskriften som en skøn og grøn hverdagsopskrift, når vi trænger til at få lidt mere grønt og lidt mindre hvedemel indenbords. Ligesom den populære blomkålspizza, smager de ristede aubergineskiver nemlig helt vidunderligt i pizza-forklædning. Perfekt grøn og sund comfortfood.

Pizzaerne er gode som en let aftensmad eller en lille snack, men jeg holder også af at servere dem som en del af en større buffet.

 

TIP: Prøv også mine opskrifter på polentapizza. Eksempelvis denne opskrift med pesto og svampe eller polenta pizza med pepperoni.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar