Aubergineruller med quinoa, svampe og tomatsauce

Disse aubergineruller er inspireret af den sicilianske ret involtini. Retten minder lidt om cannelloni, fyldte pastaruller, men er lavet med stegt aubergine i stedet for pasta.

Jeg har givet klassikeren et twist ved at tilsætte quinoafyld med svampe, der gør rullerne mere mættende og enormt smagfulde.

italienske aubergineruller med quinoa og ricotta

Aubergineruller med quinoa, svampe og tomatsauce

 
Tilbehør eller hovedret til 2-4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 20 min / i alt 1 t

Ingredienser

AUBERGINER

  • 2 store auberginer
  • 2 spsk. olivenolie salt
  • 50 g parmesan til toppen

QUINOAFYLD

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g brune champignon
  • salt & friskkværnet peber
  • 150 g hvid quinoa
  • 4 dl hønsebouillon

TOMATSAUCE

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • salt & friskkværnet peber

RICOTTACREME

  • 250 g ricotta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • salt

Fremgangsmåde

AUBERGINER

Tænd ovnen på 175 grader. Skær aubergine i 1⁄2 cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en beklædt bageplade. Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt. Bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og møre.

QUINOAFYLD

Hak løg, pres hvidløg, og svits dem i en gryde i olivenolie. Rens og hak champignoner groft, tilsæt dem til gryden. Kværn salt og peber over, og lad det stege, indtil champignonerne får farve og bliver gyldne.

Skyl quinoaen i en sigte, og tilsæt den til gryden sammen med bouillon. Bring gryden i kog, sæt låg på, og lad det simre i 20 minutter, indtil quinoaen er kogt, og væsken fordampet.

TOMATSAUCE

Hæld de hakkede tomater ud i et ildfast fad. Tilsæt pressede hvidløg, finthakket basilikum, salt og peber, og rør rundt.

RICOTTACREME

Rør ricotta sammen med olivenolie, fintrevet parmesan, finthakkede basilikumsblade, og smag til med salt.

AUBERGINE, FORTSAT

Smør ricottablandingen på hver aubergineskive, og placér dernæst 1 god spsk. quinoafyld i den tykke ende af hver skive. Rul aubergineskiverne sammen om fyldet, og placér dem oven på tomatsaucen i fadet med den frie ende af aubergineskiven nedad. Drys med revet parmesan, og sæt fadet i midten af ovnen i 20 minutter, indtil overfladen er gylden, og osten er sprød.

Find flere opskrifter i samme kategori

italienske aubergineruller med tomatsauce

Aubergineruller med quinoa og svampe

Aubergineruller laves ved at bage skiver af aubergine i ovnen, til de er møre nok til at kunne rulles. Derefter kan de fyldes med alverdens herligheder. Alt fra en klassisk bolognese eller en linsesauce, som jeg bruger i min linselasagne.

Jeg vil anbefale dig at servere rullerne sammen med en fyldig salat såsom denne salat med rugkerner og bagte tomater eller denne speltsalat med ovntørrede tomater. Du kan dog også sagtens servere rullerne til kød såsom kylling eller oksekød og sammen med en simpel, frisk grøn salat.

Quinoafyld med svampe

I denne opskrift fylder jeg de lækre aubergineruller med quinoa og stegte svampe. Quinoa giver en god konsistens, og så tilføjer det protein og dermed mæthed til den vegetariske ret. Derfor kan rullerne sagtens serveres både som tilbehør men også som hovedelement på tallerkenen i stedet for kød.

De ristede svampe tilføjer en god umamismag til fyldet. Det er vigtigt, at du lader dem blive flot gyldne, inden de resterne ingredienser tilføjes. På den måde får du rigtig fremhævet deres gode smag.

Ricotta creme

Udover quinoa og svampe fylder jeg auberginerullerne med en creme af ricotta. Ricotta er en friskost af mælk, der har en mild smag og cremet konsistens. Osten bruges ofte i det italienske køkken, og den passer perfekt til smagen af denne opskrift. Her fungerer ricottacremen lidt som en bechamel eller anden mælkesauce i rullerne. Det er eksempelvis også sådan jeg bruger osten i min opskrift på lakselasagne med ricotta og spinat. 

Italienske aubergineruller i tomatsauce

De fyldte aubergineruller bages i et fad fyldt med en utrolig nem tomatsauce. Saucen laves af to dåser hakkede tomater, der kommes i et fad. Herefter tilsættes presset hvidløg, basilikum, salt og peber direkte til fadet. Det betyder altså, at du slipper for at tilberede tomatsaucen i en gryde – det sker simpelthen direkte i fadet.

 

aubergineruller med quinoa og ricotta

Shop the post

- reklamelinks

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Johanne 🙂 En grøn salat med rucola, kål, fennikel og parmesanflager ville være super lækker til 🙂

Skriv en kommentar