Bagt blomkål med tahin og granatæble

Blomkål er én af mine yndlingsgrøntsager, og denne opskrift på bagt blomkål er en af mine favoritmåder at tilberede den på.

Et helstegt blomkål imponerer altid mine gæster, og mange bliver overraskede over, hvor lækkert man kan få et simpelt kålhoved til at smage.

I opskriften bager jeg blomkålen helt i ovnen, til det bliver helt mørt inden i og sprødt og gyldent uden på. Kålhovedet får en skøn, ristet smag, og det bliver lige en tand mere lækkert, når det overhældes med cremet tahindressing og pyntes med smukke granatæblekerner og pinjekerner.

bagt blomkål med tahindressing og granatæblekerner

Bagt blomkål med tahin og granatæble

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 45 min / i alt 50 min

Ingredienser

Bagt blomkål

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • 35 g pinjekerner
  • kerner af 0,5 granatæble
  • 1 portion tahindressing
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Fjern bladene fra blomkålen, og skær bunden af stilken af, så blomkålen kan stilles stabilt på en bageplade beklædt med bagepapir.

Gnub blomkålshovedet ind i olivenolie, knust spidskommen og salt. Sæt blomkålet i ovnen i 45-60 minutter, til det er gyldent og mørt hele vejen igennem

Rør tahindressingen sammen, og hæld den over blomkålshovedet. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over sammen med granatæblekerner og bredbladet persille.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

blomkål og granatæble

granatæblekerner og tahindressing

 

Opskrift på bagt blomkål

Denne opskrift på helstegt, bagt blomkål er inspireret af en ret, jeg fik serveret på en rejse til Budapest. På restauranten Mazel Tov fik vi serveret et udvalg af de lækreste libanesiske retter, og jeg drømmer stadig om både menukortet og de fantastiske omgivelser.

Hvis du nogensinde får muligheden for at besøge restauranten, må du gøre det, og huske at bestille deres bagte blomkål. Og ellers må du endelig prøve denne opskrift, så du kan nyde den skønne ret i eget hjem.

Her bages blomkålet helt i ovnen, så det bliver saftigt inden i, sprødt og gyldent uden på og med fantastisk smag. Jeg topper med tahindressing, granatæblekerner og pinjekerner (som jeg fik det serveret på Mazel Tov), og det smager simpelthen så lækkert og ser så imponerende fint ud på spisebordet.

 

TIP: Prøv også min opskrift på blomkåls couscous eller denne grønkålssalat med granatæble og tahindressing

 

bagt blomkål overhældt med tahindressing

 

Mellemøstlig blomkålopskrift

Bagt blomkål kan laves i en helt simpel udgave, uden topping og krydderier. Blot et blomkål, der smøres med olivenolie eller smør, krydret let med salt og så bages i ovnen, til den er flot gylden.

Her laver jeg en mellemøstlig inspireret udgave af bagt blomkål. Kålhovedet krydret let med stødt spidskommen, der giver en dejlig smag. Og når det kommer ud af ovnen, helt gyldent og sprødt i overfladen, overhældes det med en cremet tahindressing.

Tahindressing er en af mine yndlingsdressinger, og det ser flot ud, når dressingen overhældes det bagte blomkål. Derudover smager den cremede dressing af tahin helt fantastisk til den ristede kål.

På toppen af det bagte blomkål drysser jeg granatæblekerner, ristede pinjekerner og lidt bredbladet persille. Alle ingredienser, man hyppigt finder i det mellemøstlige køkken, og som både smager og syner fantastisk i kombination.

 

Bagt blomkål med tahindressing og granatæble

Bagt blomkål med tahin og granatæble

 

Menu med bagt blomkål

Jeg kan varmt anbefale dig at servere denne opskrift på bagt blomkål som en del af en mellemøstlig menu. Med falafler, hummus og pitabrød. Måske sammen med kebabspyd, små skåle med oliven og dips som haydari og baba ganoush.

Det ville være en skøn menu til gæster, for de fleste opskrifter kan tilberedes i forvejen, og er det bare så festligt at servere!

helstegt Bagt blomkål med tahin og granatæble

 

Blomkål opskrift

Jeg er tosset med blomkål, og det er en af de grøntsager, der altid står på min huskeseddel. Den kan koges, ristes i ovnen, laves til mos, bruges i grøntsagsbrød, pandekager og pizza eller hakkes fint og spises til retter, hvor man normalt ville bruges ris. Blomkålens neutrale smag gør nemlig, at den bruges som grønt alternativ til ris eller kartofler, hvis man ønsker at skære lidt ned på mængden af stivelse.

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve disse blomkåls hotwings, der nærmest smager som chickenwings, eller denne opskrift på blomkålspizza, hvor blomkålen bruges til en sprød pizzabund. Derudover er denne indiske curry med blomkål og en god blomkålssuppe altid et hit.

 

opskrift på helstegt mellemøstligt blomkål

Shop the post

- reklamelinks

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Wow, hvor ser det lækkert ud!!! Det skal klart afprøves herhjemme – jeg elsker nemlig krydret og indiske inspireret mad! 🙂

  2. Det skal simpelthen prøves 😀 Elsker bagt blomkål, plejer bare at skære det ude i grove buketter i stedet – og så får det gerne at et kværn chili og noget paprika hvis det er til fjerkræ, og en gang gryrosblanding hvis det er til oksekødsfrikadeller, tomatsalat og tzaziki.
    – Anne

  3. Ps. Og papadumbrødet, du omtalerm kan man få i stortset alle forskellige østlands-købmænd, jeg har været inde i – både lavet på soyabønner, linser og majskerner (:
    – Anne

  4. God smuk solskins søndag!
    Sikke en god måde at lave helbagt blomkål i ovnen på:-)
    Jeg har aldrig før set eller hørt om det før, for ikke at tale om smagt det.
    Det må jeg huske at få lavet næste gang vi skal have blomkål.
    Tak for tip og opskrift!
    I går lørdag fik vi en god rød bøf fra slagteren med græsk salat, bagekartofler, smørristede svampe osv. Lækker, lækker……
    Nyd dagen. Hilsner fra Tina

  5. Jeg blev grundig inspireret af din opskrift – Jeg have en dåse grøn thai-karry pasta i køleskabet som jeg fik rørt op med en spand yoghurt, lidt tørret knust chilli og et par fed hvidløg og olivenolie og så ellers lade det trække i næsten 24 timer (det var fordi jeg læste din opskrift så sent at jeg ikke kunne nå at bage de samme dag – lol)
    For-da-sgu-pokker hvor det blev godt – det er fremover på min menu.
    Jeg vil også prøve din variant – men din opskrift har givet mig mange ideer til hvordan man kan variere et bagt blomkål.

    1. Hej Kim! 🙂 Fedt at høre! Jeg vil prøve at lave det med grøn karry også, det lyder super lækkert 🙂

      1. Der skal bare en del mere yoghurt til da det er helt anderledes at rør ud end pulver – men godt smager det og mangler det lidt pang så klarer chili det

Skriv en kommentar