Bagte auberginer med tahin og granatæble

Disse bagte auberginer er en evig favorit hjemme hos os. Enten som en dekorativ forret eller som tilbehør til mellemøstlig inspireret mad. De smager eksempelvis fremragende til disse lækre kebabspyd med græskar og hjemmebagte pitabrød.

Når auberginerne bages i ovnen, bliver de bliver møre, saftige og sødmefulde. Det smager vidunderligt toppet med en cremet tahindressing og syrligt søde granatæblekerner.

bagte auberginer

Bagte auberginer med tahin og granatæble

 

Bedøm denne ret

Forret eller tilbehør til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 45 min / i alt 50 min

Ingredienser

BAGTE AUBERGINER

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

TAHINDRESSING

  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl lys tahin
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. ½-1 dl vand

DRYS

  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

Bagte auberginer

Tænd ovnen på 175°.

Flæk auberginerne, og snit tern ned i kødet uden at skære igennem. Pensl med olie, og krydr med spidskommen, salt og peber.

Læg auberginerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre.

TAHINDRESSING

Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.

DRYS

Pil kernerne ud af granatæblet, og sæt dem til side. Skyl og tør persillen, og hak den groft.

SERVERING

Dryp auberginerne med dressingen, og pynt med granatæblekerner og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mellemøstlige bagte auberginer

Bagte auberginer kan laves med alverdens krydderier og toppings. Jeg foretrækker dog denne mellemøstlig inspirerede kombination. Her krydres de let med spidskommen, inden de bages og toppes med tahindressing, granatæblerkerner og persille. Det giver en skøn smag med både sødme, syrlighed og fedme.

De mellemøstlige bagte auberginer serverer jeg ofte til kebabspyd. Eksempelvis denne favoritopskrift med kebab-spyd med græskar. De er dog også helt vidunderlige til hjemmelavede fafafler, måske som en del af en større mellemøstlig buffet.

Auberginer med tahindressing

Dressingen er min absolutte favorit: tahindressing! En vidunderlig, cremet og mild dressing, der bare passer perfekt til de fleste grøntsager.

Det er vigtigt, at du bruger en lys tahin til at lave dressingen. Altså ikke en mørk og ristet tahin, som man eksempelvis kan få fra Urtekram. I stedet skal din tahin være helt lys og flydende, så den har en mild og ikke bitter smag.

Lys tahin kan fåes hos mellemøstlige købmænd, og så har de også en god variant i Rema1000.

 

TIP: Prøv også min opskrift på auberginesalat med gedeost

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar