Biscotti med mandler og chokolade

Biscotti er dejlig en italiensk småkage. De er knasende sprøde og lige til at dyppe i eller bare nyde til en kop espresso.

Jeg laver biscotti på den mest traditionelle vis; med mandler, og så dypper jeg dem i en generøs mængde mørk chokolade.

Opskriften på biscotti adskiller sig fra andre småkager og kiks, da dejen skal bages to gange. “Biscotti” betyder netop “dobbeltbagt”, for først bages dejen til et brød, inden det skæres i skiver, så de enkelte småkager kan bages helt sprøde.

 

Biscotti med mandler og mørk chokolade

Biscotti med chokolade og mandler

Bedøm denne ret

Småkager, 20-30 stk.
forberedelse 10 min / tilberedning 45 min / i alt 55 min

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 115 g rørsukker
  • 100 g mandler
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175° varmluft.

Bland mel, rørsukker, hele mandler, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt æg og æggeblomme, og saml dejen.

Form dejene til to aflange ”flütes” på en bageplade med bagepapir. Dejen hæver en smule, så lav dem lidt smallere, end du ønsker størrelsen end dine biscotti.

Bag dejen i 20 minutter, til den er let gyldne i overfladen. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad dine “flütes” køle af i 15 minutter. Skær dem dernæst ud i skiver på 1 cm tykkelse, og læg dem tilbage på bagepladen.

Bag dine biscotti i ovnen i yderligere 10 minutter, og lad dem køle helt af.

Smelt forsigtet chokoladen over et vandbad, og dyp de afkølede biscotti i den smeltede chokolade. Placér dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne.

Opbevar biscotti i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

Biscotti opskrift med mandler og chokolade

 

Opskrift på biscotti

Min opskrift på biscotti er inspireret af en småkage, man kan købe i Il Mercantino, et lille italiensk supermarked i Århus. De sælger den lækreste variant med en generøs mængde mandler og et tykt lag mørk chokolade. Og mit mål var derfor at ramme samme smag og sprødhed som dem. Heldigvis lykkedes det – efter mere end en håndfuld forsøg – og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer også.

Biscotti er den perfekte lille småkage eller søde kiks som sidekick til kaffen som lidt eftermiddagsforkælelse eller som et lille sødt punktum efter en god middag. Det er en knasende sprød lille hapser, som man kan dyppe i kaffen, teen eller i den italienske drink “Vin Santo”.

De lækre biscotti er desuden en fremragende værtindegave, pakket i en glas eller pose med et bånd omkring. Småkagerne kan holde sig i ugevis, så du kan sagtens bage en stor portion, så du både har til besøg og gæstebud. Jeg vil dog anbefale, at du venter med at dyppe dem i chokolade til dagen, så den forbliver pæn og blank.

 

TIP: Prøv også min opskrift på småkager med spiselige blomster eller sunde cookies eller makroner med marcipan

 

italienske biscotti

 

Variationer

Det er nemt at variere min opskrift biscotti, så den passer til dine smagsløg og indholdet af dine køkkenskabe. Her er nogle idéer, du kan lade dig inspirere af:

  • Brug gerne andre nødder eller kerner end mandler. Prøv fx valnødder, hasselnødder eller pinjekerner eller pistacienødder. 
  • Prøv at tilsætte 2 spsk. kakaopulver til dejen, så du får flotte chokolade-biscotti.
  • Dyp biscotti i lys eller mælkechokolade.
  • Drys lidt frysetørrede bær, tørrede blomster eller anden pynt på chokoladen, inden den når at stivne.

 

TIP: Prøv også min opskrift på vaniljekranse eller julesmåkager eller Sarah Bernhardt kager

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar