Blinis med stenbiderrogn

Disse blinis er gudespise! De er perfekt luftige, og får en dejlig nøddeagtig smag fra boghvedemelet. Perfekt til den syrlige cremefraiche og den smukke, delikate stenbiderrogn.

Blinis med stenbiderrogn

 
Forret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

BLINIS

  • 100 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsrismel eller hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl mælk
  • 2 æg, str. M/L, delt i blommer og hvider
  • 1 tsk. honning
  • 50 g smør

ENDVIDERE

  • Smør til stegning
  • 500 g stenbiderrogn
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 1 rødløg
  • Skovsyrer eller dild til pynt
  • Salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

BLINIS

Bland boghvedemel, hvedemel (eller rismel), salt og bagepulver i en skål. Tilsæt yoghurt, mælk, æggeblommer og honning, og rør det godt sammen til en klistret dej. Lad nu skålen stå en time i køleskabet.

Smelt smørret, og rør det i dejen. Pisk æggehviderne så stive, at du ustraffet kan vende skålen på hovedet, og vend dem derefter forsigtigt i dejen.

Opvarm en pande ved middel varme, og smelt en tsk. smør. Form små blinis af en stor spsk. dej, og steg dem gyldne på hver side.

TOPPING

Hak rødløget fint, og smag stenbiderrognen til med salt. Pynt hver blinis med cremefraiche, stenbiderrogn, rødløg, skovsyrer og friskkværnet peber. Servér straks, imens blinisene stadig er lune.

Find flere opskrifter i samme kategori

Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn som nytårsforret

Forret: Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn er blevet en genganger hjemme hos os. Særligt til nytår, for jeg kan ikke komme i tanke om en mere perfekt nytårsforret. Så delikat, utrolig nemt og virkelig smukt at servere.

Stenbiderrogn er jo egentlig en forårsspise. De smukke laksefarvede rogn fra stenbideren er typisk ikke i sæson før til februar, så man skal være heldig, hvis man kan få fingrene i dem allerede omkring nytår. Heldigvis kan de dog ofte købes på frost (fx på Nemlig.com), og det smager mindst lige så dejligt, når man tør det forsigtigt op i køleskabet.

 

Idéer til blinis toppings

Hvis du ikke kan få fingrene i stenbiderrogn, kan du sagtens toppe dine blinis med andre herligheder. For et par år siden serverede vi blinis for en stor flok venner til nytår, og her fik hver person en anrettet tallerken med tre blinis med forskelligt fyld. Prøv eksempelvis nogle af disse idéer:

  • Røget laks og en smuk rødbedecreme (find opskriften her)
  • Cremefraiche, finthakket rødløg og kaviar
  • Ristede kammuslinger og avocado
  • Pesto og varmrøget laks
  • Chilimayo og sprødstegt serranoskinke
  • Bagt gedeost og karameliserede rødløg
  • Rejer og cremefraiche-dressing med urter

Tips til de bedste blinis

Hvis du vil servere blinis med stenbiderrogn, har jeg en række tips, der giver den nemmeste process og det lækreste resultat:

  1. Husk, at du kan foreberede blinis i forvejen. Steg dem dagen forinden, og lun dem blot i ovnen, inden servering.
  2. Lad enten dine gæster toppe blinisene eller anret dem på tallerkener eller et fad. Hvis du vil anrette, skal det dog gøres umiddelbart inden servering.
  3. Klargør alle toppings i skåle og fade i køleskabet, så du nemt kan anrette dine blinis, når gæsterne ankommer.
  4. Husk at købe en fuldfed cremefraiche 38% – det gør hele forskellen
  5. Du kan lave glutenfrie blinis, ved at erstatte hvedemel med rismel. Smag og konsistens af det færdige resultat er nærmest identisk.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Åh, det er alt for længe siden at jeg har fået blinis – det må jeg snart lave!
    Må jeg spørge, hvor dit fad og bræt er fra? <3 Tænker på dig og babyhulen i disse dage.

Skriv en kommentar