Blondies med hvid chokolade og rabarber

Blondies er den lækreste svampede kage bagt på hvid chokolade. Som en brownie, bare lys, og deraf kommer navnet.

Spørger du mig, skal den perfekte blondie have et sprødt ydre og et kompakt, svampet indre. Med en god smag af hvid chokolade og gerne med stykker af chokoladen i overfalden, der bliver gylden og karamelliseret ved bagning.

Blondies er en ret sød kage, og derfor holder jeg af at tilsætte et syrligt twist i form af små stykker rabarber. Det smager så vidunderligt skønt til den hvide chokolade, og så ser de pink stykker rabarber så smukt ud i kagen.

blondies med rabarber

Blondies med rabarber

 

Bedøm denne ret

Kage til 12 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 125 g hvid chokolade
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g mel
  • 1 knsp. salt

TOPPING

  • 150 g rabarber
  • 75 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Smelt smør i en kasserolle, og tag den af varmen. Tilsæt 125g hakket hvid chokolade, og rør rundt, til chokoladen smelter.

Pisk æg og sukker sammen, til det bliver luft og luftigt. Tilsæt så mel og salt, og pisk igen, til du har en luftig dej. Vend chokoladeblandingen i dejen.

Hæld kagedejen i en form på ca. 20x25cm beklædt med bagepapir.

Skær rabarberne små stykker – hvis de er for store, vil kagen blive våd. Hak de resterende 75 g hvid chokolade groft. Drys rabarber og hvid chokolade over kagen, og vend let rundt. Det skal stadig blive hovedsagligt i overfladen.

Bag kagen i cirka 30 minutter til overfladen er flot gylden. Mærk efter med en gaffel om kagen er bagt færdig, og at dejen ikke er flydende i midten af kagen.

Lad kagen køle af, og lad den så sætte sig natten over i køleskabet. Den smager bedst, når den har stået på køl i mindst 12 timer.

Find flere opskrifter i samme kategori

hvid chokolade rabarber blondies

blondies med rabarber

 

Opskrift på blondies

Blondies med hvid chokolade og rabarber er den lækreste søde servering. Svampet, let sprød i kanterne, cremet, sød og med syrlige stykker af pink(!) rabarber. Det er virkelig en herlig sommerkage.

Blondies er en kage, jeg ofte bagte som teenager, da jeg boede hjemme hos mine forældre. Jeg kan huske, at jeg synes, det var ret eksotisk, sådan ret udenlandsk og smart, for det var ikke en kage, jeg nogensinde havde fået serveret hos familie og venner. Derimod smagte jeg første gang kagen på en rejste til London. I Starbucks, som den gang var det smarteste sted, jeg kunne komme i tanke om at spise en kage.

Meget har ændret sig siden da (eksempelvis kunne jeg komme i tanke om mange andre steder i London, jeg hellere ville nyde min kaffe en Starbucks). Men jeg er stadig lige så vild med blondies! Den søde, svampede lækre sag, der bedst beskrives som den populære brownies lidt mindre kendte, blonde søster. Med samme svampede konsistens, men blot bagt på hvid frem for mørk chokolade.

 

TIP: Prøv også min bedste opskrift på jordbærtærte, der er den ultimative sommerkage.

 

 

Blondie med rabarber

I denne opskrift på blondies har jeg givet kagen et twist af rabarber. De syrlige stængler (der faktisk er en grøntsag og ikke en frugt – vidste I det?) giver en dejlig kontrast til den ellers meget søde kage. Hvid chokolade og rabarber er virkelig et godt makkerpar.

Jeg er i det hele taget vild med at bruge rabarber i bagværk, hvor de smukke farverige stængler både pynter og smager. Deres friske smag gør sig så godt i søde kager, og nogle af mine favoritopskrifter af en simpel rabarber crumble eller den flotte rabarbertærte med marcipan.

Hvis du har en rest rabarber tilbage efter kagebagningen, kan jeg også varmt anbefale dig at lave en portion rabarberkompot, enten den helt klassiske i gryde eller denne opskrift på rabarberkompot i ovn. Gem eksempelvis de ikke nær så pink dele af stænglerne til en omgang kompot, hvor farven ikke betyder så meget. Jeg kan også anbefale min opskrift på råsyltede rabarber, der bliver perfekt søde/syrlig og dejlig sprøde.

 

hvid chokolade blondie

blondies kage dej

 

Tips til min opskrift på blondie med hvid chokolade og rabarber

  • Pas på med at bruge for tykke rabarberstængler, og skær dem gerne i tynde skiver. Rabarber indeholder en del væske, som kan gøre kagen for våd, hvis de tilsættes i for store stykker.
  • Brug gerne en hvid chokolade af høj kvalitet. Der er stor forskel på hvid chokolade, hvor meget kakaosmør i forhold til sukker, den indeholder, og det kan influere resultatet. Jeg kan anbefale hvid chokolade fra mærkerne Green & Black’s og Valrhona. 
  • Kagen skal bages flot gylden i overfladen. De små stykker hvid chokolade må gerne blive gyldentbrune, så de karamelliserer, hvilket smager virkelig dejligt. 
  • Du kan ikke bruge frosne rabarber til kagen, da disse vil tilføje for meget væske til kagen.
  • Du kan nemt undlade rabarber, hvis det ikke er i sæson. Tilføj evt. friske bær såsom hindbær, solbær eller ribs, eller lav en helt simpel blondie uden andet end hvid chokolade – det smager også skønt!
  • Kagen kan sagtens fryses. Optø den gerne langsomt i køleskabet over 24 timer inden servering.

 

blondie med rabarber og hvid chokolade

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar