Boghvedebrød med rosiner

Dette boghvedebrød er en af mine favoritopskrifter på glutenfri brød.

Det er utrolig nemt at røre sammen, og resulterer i et fantastisk saftigt brød med en god sprød skorpe.

Jeg tilsætter rosiner, chiafrø og lunende krydderier til dejen, hvilket gør brødet ekstra fantastisk. Det smager let krydret, sødt og utrolig lækkert – særligt nybagt eller ristet med smør.

 

Boghvedebrød med rosiner

Boghvedebrød med rosiner

Bedøm denne ret

Brød til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 1 t 15 min / i alt 1 t 35 min

Ingredienser

  • 300 g boghvedemel
  • 200 g rosiner
  • 3 spsk. chiafrø
  • 3 spsk. FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1⁄2 tsk. revet muskatnød
  • 1⁄2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • 4 dl mælk (jeg bruger mandelmælk)
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. smør eller kokosolie
  • skal af 1 appelsin
  • 25 g gær

Fremgangsmåde

Bland boghvedemel, rosiner, chiafrø, FiberHUSK, salt og krydderierne i en skål.

Kom mælk, vand, ahornsirup, smør i små tern og appelsinskal i en lille kasserolle, og opvarm det forsigtigt, til det er lillefingervarmt, og smørret smelter. Rør nu gæren ud i væsken.

Hæld kasserollens indhold over i skålen med mel, og rør det hele godt sammen til en klistret dej med en grydeske. Sæt skålen overdækket et lunt sted, og lad dejen hæve 1 time.

Tænd ovnen på 175 grader.

Vip forsigtigt dejen ud af skålen over på en beklædt bageplade, så den danner et rundt brød. Du kan forme brødet let, men lad endelig være med at ælte det, så det falder sammen.

Sæt brødet i ovnen i cirka 1 time, indtil det føles let og lyder hult, når du banker under bunden. Opbevar brødet på køkkenboret pakket ind i et viskestykke. Når brødet ikke er nybagt, synes jeg, det smager bedst, hvis det ristes.

Find flere opskrifter i samme kategori

glutenfri rosinbrød med krydderier

glutenfrit boghvedebrød med rosiner

Glutenfrit boghvedebrød

Dette glutenfri boghvedebrød bager jeg igen og igen. Det har en god krumme, sprød skorpe og er fyldt med søde rosiner og supersunde chiafrø.

De lækre boghvedebrød har en krydret, lunende smag fra de forskellige krydderier, og mange vil derfor betegne det som et julebrød. Jeg er dog så vild med det, at jeg spiser det hele året. Særligt på denne grå og kolde tid af året og gerne til morgenmad, hvor det mætter dejligt og helt anderledes end almindeligt hvedebrød.

 

TIP: Prøv også mine sunde og lækre glutenfri proteinboller.

 

 

nemt glutenfri brød med boghvedemel

Glutenfri brød

Hvis man er overfølsom eller allergisk  over for gluten, kan brød være en blandet fornøjelse. Nybagt brød smager vidunderligt, men der er altså ikke meget ved det, hvis man efterfølgende bliver krediteret med oppustethed eller det, der er værre.

Da jeg for flere år siden bøvlede med min fordøjelse, og derfor forsøgte at undgå gluten, satte jeg mig for at udvikle den perfekte opskrift på glutenfrit brød. Vejen dertil krævede mange testforsøg, men i dag har jeg heldigvis en lang række opskrifter på glutenfrit brød, som jeg tyer til, når maven driller.

De bedste opskrifter på glutenfri brød

En af mine absolutte favoritopskrifter på glutenfrit brød er denne opskrift på boghvedebrød fra min kogebog Herlig & ærlig mad. Jeg vil også varmt anbefale dig at prøve min opskrift på fiberrige kerneboller. Dette glutenfri franskbrød er et hit, når det skal være nemt og hurtigt. Og når bagværket skal være sødt og lækkert, elsker jeg disse glutenfrie bananboller.

 

Flere opskrifter på glutenfri bagværk

Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på lækkert glutenfri bagværk, vil jeg anbefale dig at tjekke følgende blogindlæg ud:

Shop the post

- reklamelinks

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Trine 🙂 Det tror jeg godt, du kan, men mængderne skal justeres, så brødet ikke bliver for tørt.

    1. Hej Noah ? undersøgelser på områder peger i flere retninger. Jeg vælger først og fremmest at lytte til min egen krop, og ved at rigtig mange har samme oplevelser. Har du ingen problemer, er det da bare dejligt for dig ?

  1. Kan man udskifte loppefrøskallerne med noget, hvis man ikke lige har det på lager? Eventuelt med almindeligt mel, hvis man tåler gluten men gerne vil prøve brødet alligevel – det lyder så lækkert med kombinationen af boghvede, krydderier og rosiner? 🙂

    1. Hej Anna 🙂 Jeg tør ikke rigtig love noget, for jeg har aldrig selv prøvet. Men tænker det kan undlades, hvis du erstatter halvdelen af boghvedemel med hvedemel og undlader vandet.

  2. Hej Emma,
    Kan dejen til brødet laves aftenen inden, så det bare skal i ovnen om morgenen? Og har du prøvet at lave boller fremfor brød af opskriften – og i tilfælde af at man laver det som boller, kan du så anbefale en måde at gøre det på, hvor dejen ikke falder sammen?
    Bedste hilsner
    Pernille

    1. Hej Pernille 🙂 Jeg har ikke prøvet at lave det som boller, så det ved jeg desværre ikke. Hvis dejen laves om aftenen, skal den hæve i køleskabet, så kan det bages næste morgen.
      KH

Skriv en kommentar