Brændende kærlighed med chorizo

Brændende kærlighed med chorizo er sådan en herlig, lunende ret. Vaskeægte “comfort food”, rigtig hyggemad, der smager af nostalgi men med et moderne og yderst velsmagende twist.

Traditionelt består brændende kærlighed af kartoffelmos toppet med løg og bacon. Her laver jeg i stedet en mættende, cremet mos af rodfrugter og en topping af gulerødder, løg og krydret chorizo. Det smager helt vidunderligt og giver lidt flere point på grøntsagskontoen.

 

Brændende kærlighed med chorizo

Brændende kærlighed med chorizo

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 30 min

Ingredienser

BRÆNDENDE KÆRLIGHED

  • 300 g chorizo
  • 3 løg
  • 3 gulerødder

RODFRUGTMOS

  • 750 g blandede rodfrugter, fx søde kartofler, gulerødder, pastinak, jordskokker eller lignende
  • 250 g kartofler
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • Syltede rødbeder
  • Persille

Fremgangsmåde

RODFRUGTMOS

Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Kog dem i cirka 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra gryden.

Lun mælken i en anden gryde. Kom de kogte rodfrugttern i en skål, og tilsæt smør, 0,5 dl lun mælk, salt og peber. Mos rodfrugterne med en kartoffelmoser, stavblender eller ved at piske dem med en elpisker. Tilsæt evt. en smule mere mælk, indtil du synes, konsistensen er tilpas. Smag til med salt og peber, og servér.

BRÆNDENDE KÆRLIGHED

Fjern hinden fra chorizopølsen, og skær den i tern. Steg ternene let sprøde på en tør pande. Skrub eller skæl gulerødderne, skær dem i små tern. Lad gulerødderne stege med, til de begynder at tage farve. Pil og hak løgene fint. Tilsæt det til panden, og lad det stege, til løgene er bløde og gyldne. Tag panden af varmen.

SERVERING

Skyl og hak persillen. Anret rodfrugtmosen på tallerkener. Fordel brændende kærlighed topping oven på mosen, og pynt med syltede rødbeder og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

Brændende kærlighed med chorizo og rødbede

 

Moderne brændende kærlighed med chorizopølse

Denne opskrift på brændende kærlighed med chorizo er som en moderne udgave af den danske klassiker “brændende kærlighed”. Det er rigtig husmandskost, der smager godt og mætter længe. Af ingredienser, man må siges at være velkendte i det danske køkken: Kartofler, smør, bacon, løg.

En klassisk omgang brændende kærlighed smager dejligt, ingen tvivl om det. Men her har jeg tilføjet lidt mere smag og farver (og dermed vitaminer) til retten. Bacon erstattes af en god, krydret chorizopølse, som vi låner fra det spanske køkken. Pølsen er fed og bliver sprød, præcis lige som bacon, men den giver retten en fantastisk krydret smag.

I stedet for en helt klassisk kartoffelmos serverer jeg her brændende kærlighed med chorizo med en rodfrugtmos.

Jeg tilføjer også lidt ekstra gulerødder til toppingen. De kan godt undlades, men jeg synes, de gør sig godt sammen med den sprøde chorizo, og så elsker jeg at snige lidt grønt ind, hvor det giver mening.

 

TIP: Prøv også andre opskrifter på mormormad såsom koteletter i fad, mørbradgryde eller kylling i karry.

 

moderne Brændende kærlighed med chorizo

 

Tilbehør til brændende kærlighed

Udover mos vil jeg anbefale dig at servere retten med syltede rødbeder og frisk persille. Det giver et herligt friskt, syrligt pust til den ret bastante ret.

Brændende kærlighed kan nemlig hurtigt blive en lidt tung ret. Det gælder også denne opskrift, for chorizo er lige så fed og salt som den danske bacon. Derfor vil jeg anbefale dig at servere brændende kærlighed med chorizo med noget friskt, sprødt og grønt. Det kunne være en simpel grøn salat som denne opskrift på grøn salat med æble eller en mere fyldig og sprød spidskålssalat. Andre gode bud kunne være en salat med blåbær eller fennikelsalat med rucola

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej 🙂 Ville bare høre hvilke rodfrugter du synes passer bedst sammen, og hvordan forholdet af de forskellige rodfrugter skal være? Nogle har jo mere smag end andre, og jeg er ikke særlig god til lige selv at “winge” en opskrift, det kommer ofte til at smage lidt spøjst når jeg prøver 🤪

    1. Hej Mette

      Et bud på en sikker vinder kunne være: 250 g kartofler, 400 g gulerødder eller søde kartofler, 350 g pastinak eller knoldselleri

Skriv en kommentar